Ärtplättar
  • Tid 30 min

Ärtplättar

3.9 (10 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl frysta ärtor
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • smör till stekning
Morotssallad:
  • 2 apelsiner
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 1 msk riven ingefära
  • flytande honung
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa mjölk och mjöl till en jämn smet i en bunke. Vispa ner ägg och salt. Tillsätt ärtor och mynta och mixa med en stavmixer. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg och stek plättarna i smör till fin färg på båda sidor.

  2. 2

    Skala apelsinerna och skär i bitar. Blanda apelsinen med morot och ingefära. Smaka av med honung och salt. Serverat till plättarna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Du kan byta ärtorna mot gröna sojabönor som du hittar i frysdisken.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar