Amerikanska pannkakor med honung- och bärsås

Amerikanska pannkakor med honung- och bärsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(83)

Amerikanska pannkakor är små men fluffiga. Söt honung tillsammans med syrliga bär är den perfekta toppingen.

Tillagningstid: 30 minuter
10 st
  • 2.5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • Honung- och bärsås:
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl färska bär, t ex hallon eller vinbär

Gör så här

Amerikanska pannkakor

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål. Smält smöret. Vispa samman ägg, mjölk och det smälta smöret och blanda med mjölblandningen. Det ska vara lite klumpar i den här smeten.
  2. Klicka smör i en riktigt het stekpanna, låt smälta och häll i smeten i pannkaksstora klickar, ca 12 cm i diameter. Vänd pannkakorna när de får bubblor på ovansidan, det tar ca 1 minut.

Honung- och bärsås

  1. Värm honungen och bären i en kastrull. Låt sjuda ca minuter.
  2. Krossa bären med en gaffel så att bärsaften rinner ut. Servera varm.

Tips

Såsen kan sparas och värmas på nytt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-11-11

Mmmm

jenny

2014-10-01

Älskar amerikanska pannkakor!

Dennis bergh

2014-05-08

Hej kan ni göra pannkakor med vispgrädde

madde

2014-03-09

detta ska väl vara plättar antar jag eftersom ingen pannkaka jag någonsin sett är 12 cm i diameter

Amerikanska pannkakor med honung- och bärsås
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2.5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • Honung- och bärsås:
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl färska bär, t ex hallon eller vinbär

Amerikanska pannkakor med honung- och bärsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(83)

Amerikanska pannkakor är små men fluffiga. Söt honung tillsammans med syrliga bär är den perfekta toppingen.

Tillagningstid: 30 minuter
10 st

Gör så här

Amerikanska pannkakor

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål. Smält smöret. Vispa samman ägg, mjölk och det smälta smöret och blanda med mjölblandningen. Det ska vara lite klumpar i den här smeten.
  2. Klicka smör i en riktigt het stekpanna, låt smälta och häll i smeten i pannkaksstora klickar, ca 12 cm i diameter. Vänd pannkakorna när de får bubblor på ovansidan, det tar ca 1 minut.

Honung- och bärsås

  1. Värm honungen och bären i en kastrull. Låt sjuda ca minuter.
  2. Krossa bären med en gaffel så att bärsaften rinner ut. Servera varm.

Tips

Såsen kan sparas och värmas på nytt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-11-11

Mmmm

jenny

2014-10-01

Älskar amerikanska pannkakor!

Dennis bergh

2014-05-08

Hej kan ni göra pannkakor med vispgrädde

madde

2014-03-09

detta ska väl vara plättar antar jag eftersom ingen pannkaka jag någonsin sett är 12 cm i diameter