
Ambrosiakaka med philadelphiaost
Betyg (1-5):
En saftig och god kaka garnerad med kanderade apelsinskal.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 150 g rumsvarmt smör
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 0.5 dl pressad apelsin
- 1 apelsin, rivet skal
- 1 citron, rivet skal
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- Kanderade apelsinskal:
- 1 apelsin
- 0.5 dl socker
- 0.5 dl vatten
- Topping:
- 200 g philadelphiaost
- 1.5 dl florsocker
- 2 msk pressad apelsin
Gör så här
- Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen et t i taget under vispning. Rör ner resten av ingredienserna och häll smeten i en smord och bröad form, 20 centimeter i diameter. Grädda 40-45 minuter. Låt svalna.
- Skär av det orangea skalet i strimlor i valfri storlek. Koka upp socker och vatten och koka några minuter tills blandningen blir simmig. Rör ner apelsinskalen och koka någon minut. Låt svalna.
- Vispa philadelphiaost, florsocker och pressad apelsin. Fördela toppingen på kakan och garnera med apelsinskalsbitarna.
Liknande recept
Ambrosiakaka med philadelphiaost
Betyg (1-5):
En saftig och god kaka garnerad med kanderade apelsinskal.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen et t i taget under vispning. Rör ner resten av ingredienserna och häll smeten i en smord och bröad form, 20 centimeter i diameter. Grädda 40-45 minuter. Låt svalna.
- Skär av det orangea skalet i strimlor i valfri storlek. Koka upp socker och vatten och koka några minuter tills blandningen blir simmig. Rör ner apelsinskalen och koka någon minut. Låt svalna.
- Vispa philadelphiaost, florsocker och pressad apelsin. Fördela toppingen på kakan och garnera med apelsinskalsbitarna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-07-18
Det ska inte vara någon choklad i kakan. Den något mörka färgen beror på hur länge kakan gräddas. Kakformens material och färg kan också påverka något. En svart kakform ger mörkare kaka än en ljus.
2012-07-17
Själva tårtan ser brun ut, men jag ser varken choklad eller kakao som ingår i degen. Något stämmer inte i receptet. Var vänlig och låt mig veta hur ni har fått tårtan att bli så brun. Sitter chokladen bara utanpå?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Coop
2012-07-18
Det ska inte vara någon choklad i kakan. Den något mörka färgen beror på hur länge kakan gräddas. Kakformens material och färg kan också påverka något. En svart kakform ger mörkare kaka än en ljus.
Amira Veronardi
2012-07-17
Själva tårtan ser brun ut, men jag ser varken choklad eller kakao som ingår i degen. Något stämmer inte i receptet. Var vänlig och låt mig veta hur ni har fått tårtan att bli så brun. Sitter chokladen bara utanpå?