Älgköttbullar

Betyg (1-5):
2.85 (13 betyg)

Smakrika och saftiga älgköttbullar med senap, vitlök och kryddpeppar. Gott säger vi och bjuder här på ett recept man inte glömmer i första taget!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 skalad, finhackad gul lök
  • 3 msk smör, till stekning
  • 800 g viltfärs, t ex ren, älg eller rådjur (alternativt nötfärs)
  • 3 krm vitpeppar
  • 3 krm kryddpeppar

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med grädde och ägg. Stek löken i lite av smöret. Ställ löken att svalna när den mjuknat och är blank. Tillsätt färsen i ströbrödsblandningen, lägg i kryddor och lök och blanda ordentligt. Forma små köttbullar och stek dem bruna på medelhög värme runt om i smör, cirka 10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2017-12-23

Men Siw, ströbröd är inte till för att hålla ihop köttbullarna. De drygar ut köttet och gör på så vis bullarna lite saftigare. Ägg däremot koagulerar vid värme och används för att hålla ihop. Behövs oftast inte heller, lite beroende på malgrad på färsen. Går utan både ströbröd och ägg, en smaksak helt enkelt.

Siw

2014-06-13

Varför måste det alltid vara ströbröd i köttbullsrecept?! Det går precis lika bra utan! Färsen håller ihop ändå.

Liknande recept

Rostad kryddkyckling i libabröd

(11)

Taco med röda linser

(13)

Pinnbröd med grillkorv

(40)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Krämig wasabisill

(6)

Paj på pålägg

(37)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 skalad, finhackad gul lök
  • 3 msk smör, till stekning
  • 800 g viltfärs, t ex ren, älg eller rådjur (alternativt nötfärs)
  • 3 krm vitpeppar
  • 3 krm kryddpeppar

Älgköttbullar

Betyg (1-5):
2.85 (13 betyg)

Smakrika och saftiga älgköttbullar med senap, vitlök och kryddpeppar. Gott säger vi och bjuder här på ett recept man inte glömmer i första taget!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med grädde och ägg. Stek löken i lite av smöret. Ställ löken att svalna när den mjuknat och är blank. Tillsätt färsen i ströbrödsblandningen, lägg i kryddor och lök och blanda ordentligt. Forma små köttbullar och stek dem bruna på medelhög värme runt om i smör, cirka 10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2017-12-23

Men Siw, ströbröd är inte till för att hålla ihop köttbullarna. De drygar ut köttet och gör på så vis bullarna lite saftigare. Ägg däremot koagulerar vid värme och används för att hålla ihop. Behövs oftast inte heller, lite beroende på malgrad på färsen. Går utan både ströbröd och ägg, en smaksak helt enkelt.

Siw

2014-06-13

Varför måste det alltid vara ströbröd i köttbullsrecept?! Det går precis lika bra utan! Färsen håller ihop ändå.

Liknande recept

Rostad kryddkyckling i libabröd

(11)

Taco med röda linser

(13)

Pinnbröd med grillkorv

(40)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Krämig wasabisill

(6)

Paj på pålägg

(37)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies