Älgköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.94 (16 betyg)

Smakrika och saftiga älgköttbullar med vitlök och kryddpeppar. Gott säger vi och bjuder här på ett recept man inte glömmer i första taget!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 skalad, finhackad gul lök
  • 3 msk smör, till stekning
  • 800 g viltfärs, t ex ren, älg eller rådjur (alternativt nötfärs)
  • 3 krm vitpeppar
  • 3 krm kryddpeppar
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med grädde och ägg. Stek löken i lite av smöret. Ställ löken att svalna när den mjuknat och är blank.
  2. Tillsätt färsen i ströbrödsblandningen, lägg i kryddor och lök och blanda ordentligt.
  3. Forma små köttbullar och stek dem bruna på medelhög värme runt om i smör, cirka 10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2017-12-23

Men Siw, ströbröd är inte till för att hålla ihop köttbullarna. De drygar ut köttet och gör på så vis bullarna lite saftigare. Ägg däremot koagulerar vid värme och används för att hålla ihop. Behövs oftast inte heller, lite beroende på malgrad på färsen. Går utan både ströbröd och ägg, en smaksak helt enkelt.

Siw

2014-06-13

Varför måste det alltid vara ströbröd i köttbullsrecept?! Det går precis lika bra utan! Färsen håller ihop ändå.

Liknande recept

Spara recept

Minipiroger med köttfärs

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Minipiroger med lax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Paj på pålägg

Betyg
Betyg
(40)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 skalad, finhackad gul lök
  • 3 msk smör, till stekning
  • 800 g viltfärs, t ex ren, älg eller rådjur (alternativt nötfärs)
  • 3 krm vitpeppar
  • 3 krm kryddpeppar
  • 1.5 tsk salt

Älgköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.94 (16 betyg)

Smakrika och saftiga älgköttbullar med vitlök och kryddpeppar. Gott säger vi och bjuder här på ett recept man inte glömmer i första taget!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med grädde och ägg. Stek löken i lite av smöret. Ställ löken att svalna när den mjuknat och är blank.
  2. Tillsätt färsen i ströbrödsblandningen, lägg i kryddor och lök och blanda ordentligt.
  3. Forma små köttbullar och stek dem bruna på medelhög värme runt om i smör, cirka 10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2017-12-23

Men Siw, ströbröd är inte till för att hålla ihop köttbullarna. De drygar ut köttet och gör på så vis bullarna lite saftigare. Ägg däremot koagulerar vid värme och används för att hålla ihop. Behövs oftast inte heller, lite beroende på malgrad på färsen. Går utan både ströbröd och ägg, en smaksak helt enkelt.

Siw

2014-06-13

Varför måste det alltid vara ströbröd i köttbullsrecept?! Det går precis lika bra utan! Färsen håller ihop ändå.

Liknande recept

Spara recept

Minipiroger med köttfärs

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Minipiroger med lax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Paj på pålägg

Betyg
Betyg
(40)