För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ajvarkyckling

Betyg (1-5):
3.13 (47 betyg)

Marinerad kycklinglårfilé med ugnsrostad potatis och machesallad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g machésallad
  • 250 g skivade rädisa
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela potatisen och lägg den på en plåt. Ringla över olivolja och salta. Rosta i ugnen i 20 minuter.
  3. Lägg kyckling och ajvar i en skål. Salta, peppra och blanda ordentligt. Ugnsstek/grilla kycklingen cirka 15 minuter.
  4. Blanda ihop machesalladen med rädisor och ringla över olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Rör ihop en klick ajvar med crème fraiche, yoghurt eller majonnäs! Snabbt och gott till grillat!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(26)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(42)

Caesarsallad med grillad kyckling

(5)

Thainudlar med kycklingfärssås

(68)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg potatis
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g machésallad
  • 250 g skivade rädisa
  • 1 msk olivolja

Ajvarkyckling

Betyg (1-5):
3.13 (47 betyg)

Marinerad kycklinglårfilé med ugnsrostad potatis och machesallad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela potatisen och lägg den på en plåt. Ringla över olivolja och salta. Rosta i ugnen i 20 minuter.
  3. Lägg kyckling och ajvar i en skål. Salta, peppra och blanda ordentligt. Ugnsstek/grilla kycklingen cirka 15 minuter.
  4. Blanda ihop machesalladen med rädisor och ringla över olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Rör ihop en klick ajvar med crème fraiche, yoghurt eller majonnäs! Snabbt och gott till grillat!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(26)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(42)

Caesarsallad med grillad kyckling

(5)

Thainudlar med kycklingfärssås

(68)