Ajvarkyckling

Betyg (1-5):
3.13 (45 betyg)

Marinerad kycklinglårfilé med ugnsrostad potatis och machesallad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g machésallad
  • 250 g skivade rädisa
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela potatisen och lägg den på en plåt. Ringla över olivolja och salta. Rosta i ugnen i 20 minuter.
  3. Lägg kyckling och ajvar i en skål. Salta, peppra och blanda ordentligt. Ugnsstek/grilla kycklingen cirka 15 minuter.
  4. Blanda ihop machesalladen med rädisor och ringla över olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Rör ihop en klick ajvar med crème fraiche, yoghurt eller majonnäs! Snabbt och gott till grillat!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quesadilla med quinoa och chili

(8)

Bananpannkakor

(33)

Brunchplåt

(33)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Örtfrittata

(2)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(20)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g machésallad
  • 250 g skivade rädisa
  • 1 msk olivolja

Ajvarkyckling

Betyg (1-5):
3.13 (45 betyg)

Marinerad kycklinglårfilé med ugnsrostad potatis och machesallad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela potatisen och lägg den på en plåt. Ringla över olivolja och salta. Rosta i ugnen i 20 minuter.
  3. Lägg kyckling och ajvar i en skål. Salta, peppra och blanda ordentligt. Ugnsstek/grilla kycklingen cirka 15 minuter.
  4. Blanda ihop machesalladen med rädisor och ringla över olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Rör ihop en klick ajvar med crème fraiche, yoghurt eller majonnäs! Snabbt och gott till grillat!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quesadilla med quinoa och chili

(8)

Bananpannkakor

(33)

Brunchplåt

(33)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Örtfrittata

(2)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(20)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies