
Kycklingmackor caesar-style
Betyg (1-5):
En underbar macka som passar till både lunch och middag. Recept av Lena Söderström
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
- 4 kycklingfiléer
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk smör
- 1 msk olja
- 150 g körsbärstomater
- 1 msk olivolja
- Parmesansås
- 2 dl majonnäs
- 8 sardeller
- 1 tsk dijonsenap
- 1.5 msk pressad citronsaft
- 1 tsk worcestershiresås
- 1 dl färskriven parmesan
- 1 vitlöksklyfta, riven
- Till servering
- 4 brödskivor, gärna surdeg
- 4 skivor lufttorkad skinka
- 1 romansallad
- 1 dl färskriven parmesan
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp i olja en stekpanna och klicka i smör.
- Stek kycklingen till fin färg på båda sidor. Lägg filéerna tillsammans med tomaterna på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta på tomaterna.
- Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 15 min.
- Mixa ihop majonnäsen med sardeller, senap, citronsaft och worcestershiresås.Rör ner parmesanen och smaka av med vitlök, salt och peppar.
- Rosta bröden och skeda på lite sås. Lägg på en kycklingfilé och toppa med en skinkskiva. Servera med sallad, tomater, mer riven parmesan och resten av såsen.
Kycklingmackor caesar-style
Betyg (1-5):
En underbar macka som passar till både lunch och middag. Recept av Lena Söderström
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp i olja en stekpanna och klicka i smör.
- Stek kycklingen till fin färg på båda sidor. Lägg filéerna tillsammans med tomaterna på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta på tomaterna.
- Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 15 min.
- Mixa ihop majonnäsen med sardeller, senap, citronsaft och worcestershiresås.Rör ner parmesanen och smaka av med vitlök, salt och peppar.
- Rosta bröden och skeda på lite sås. Lägg på en kycklingfilé och toppa med en skinkskiva. Servera med sallad, tomater, mer riven parmesan och resten av såsen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!