Kycklingmackor caesar-style
  • Tid 35 min
  • Ugn 175º

Kycklingmackor caesar-style

2 (3 betyg)

En underbar macka som passar till både lunch och middag. Recept av Lena Söderström

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
Parmesansås
  • 2 dl majonnäs
  • 8 sardeller
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 dl färskriven parmesan
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 4 brödskivor, gärna surdeg
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 1 romansallad
  • 1 dl färskriven parmesan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp i olja en stekpanna och klicka i smör.

  2. 2

    Stek kycklingen till fin färg på båda sidor. Lägg filéerna tillsammans med tomaterna på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta på tomaterna.

  3. 3

    Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, ca 15 min.

  4. 4

    Mixa ihop majonnäsen med sardeller, senap, citronsaft och worcestershiresås.Rör ner parmesanen och smaka av med vitlök, salt och peppar.

  5. 5

    Rosta bröden och skeda på lite sås. Lägg på en kycklingfilé och toppa med en skinkskiva. Servera med sallad, tomater, mer riven parmesan och resten av såsen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar