
Äggröra med tryffel
Betyg (1-5):
En liten påskrätt i form av äggröra med tryffel. Gör en rolig uppläggning i äggskalen!
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
- 2 msk smör eller margarin
- 8 ägg
- 4 msk mjölk
- 2 tsk tryffelolja
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Smält fettet på svag värme i en vid kastrull.
Rör lätt ihop ägg, mjölk och salt med en gaffel.
Häll äggsmeten i kastrullen och rör med en trägaffel mot botten tills äggröran blivit tjock och krämig. - På bilden visar vi en festligare variant av äggröra där vi blandat skivad tryffel i äggsmeten och serverar äggröran i äggskalen.
Som ersättning för tryffeln går det att smaksätta med tryffelolja.
Tips

Istället för tryffeloljan kan man använda hel tryffel. 2 tsk tryffelolja motsvarar ca 9 g tryffel.
Äggröra med tryffel
Betyg (1-5):
En liten påskrätt i form av äggröra med tryffel. Gör en rolig uppläggning i äggskalen!
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Gör så här
- Smält fettet på svag värme i en vid kastrull.
Rör lätt ihop ägg, mjölk och salt med en gaffel.
Häll äggsmeten i kastrullen och rör med en trägaffel mot botten tills äggröran blivit tjock och krämig. - På bilden visar vi en festligare variant av äggröra där vi blandat skivad tryffel i äggsmeten och serverar äggröran i äggskalen.
Som ersättning för tryffeln går det att smaksätta med tryffelolja.
Tips

Istället för tryffeloljan kan man använda hel tryffel. 2 tsk tryffelolja motsvarar ca 9 g tryffel.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!