
Äggnudlar med kycklingklubba
Betyg (1-5):
Glaze med soja, vitlök, sweet chili och ingefära gör kycklingen urgod. Och det tillsammans med äggnudlar, Mums!
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 1 kg kycklingklubbor
- 0.5 spetskål, i 4 klyftor
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk kinesisk soja
- 2 msk sweet chilisås
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 msk finriven färsk ingefära
- 250 g äggnudlar
- 250 g broccoli
- 2 tsk olivolja
- 2 tsk sesamolja
- 1 vitlöksklyfta, skivad
- 2 msk sesamfrön, torrostade
Gör så här
- Lägg kycklingklubborna på en ugnsplåt tillsammans med kålen och krydda med salt och peppar.
- Blanda soja och sweet chili med vitlök och ingefära och pensla över kycklingen och kålen. Rosta mitt i ugnen 35 min.
- Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Hetta upp olivolja och sesamolja i en panna och stek broccolin några minuter. Tillsätt vitlöken i slutet.
- Vänd ihop nudlarna med broccolin och skyn från kycklingen. Servera med kycklingen och kålklyftorna. Strö över sesamfrön.
Äggnudlar med kycklingklubba
Betyg (1-5):
Glaze med soja, vitlök, sweet chili och ingefära gör kycklingen urgod. Och det tillsammans med äggnudlar, Mums!
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Lägg kycklingklubborna på en ugnsplåt tillsammans med kålen och krydda med salt och peppar.
- Blanda soja och sweet chili med vitlök och ingefära och pensla över kycklingen och kålen. Rosta mitt i ugnen 35 min.
- Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Hetta upp olivolja och sesamolja i en panna och stek broccolin några minuter. Tillsätt vitlöken i slutet.
- Vänd ihop nudlarna med broccolin och skyn från kycklingen. Servera med kycklingen och kålklyftorna. Strö över sesamfrön.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!