Äggcocotte med varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.7 (10 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 75 g riven Västerbottensost
  • 5 cm finhackad purjolök
  • 1 tsk neutral olja, till formarna
  • 200 g varmrökt lax
  • dill och citron till garnering
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop ägg, äggulor, grädde, mjölk, salt och peppar. Tillsätt ost och purjolök.
  2. Häll smeten i 4 inoljade cocotteformar och grädda mitt i ugnen 25–30 min. Lägg en bit lax ovanpå och garnera med dill och citron. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsallad med hackat ägg

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Prästostpaj med ansjoviskräm

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Åstol royal med amerikansk äppelsill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gubbröra i snapsglas

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 75 g riven Västerbottensost
  • 5 cm finhackad purjolök
  • 1 tsk neutral olja, till formarna
  • 200 g varmrökt lax
  • dill och citron till garnering
  • 0.5 tsk salt

Äggcocotte med varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.7 (10 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop ägg, äggulor, grädde, mjölk, salt och peppar. Tillsätt ost och purjolök.
  2. Häll smeten i 4 inoljade cocotteformar och grädda mitt i ugnen 25–30 min. Lägg en bit lax ovanpå och garnera med dill och citron. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsallad med hackat ägg

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Prästostpaj med ansjoviskräm

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Åstol royal med amerikansk äppelsill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gubbröra i snapsglas

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)