Äggakaka med grönkål, färskost och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Servera denna vackra och färggranna äggakaka med grönkål, granatäpple och färskost till jul, den kommer bli en succé. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:150-175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg
  • 50 g färsk grönkål, plockade blad
  • 75 g smör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 200 g färskost, till servering
  • 0.5 dl granatäppelkärnor, till servering
  • Grönkålschips
  • 70 g grönkål, plockade blad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Mixa ett ägg och grönkål till en grön smet i en mixer eller matberedare.
  2. Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning och låt sjuda ca 1 min.
  3. Tillsätt tre ägg, ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Ta från värmen.
  4. Blanda med den gröna smeten och salta.
  5. Olja en stekpanna eller rund ugnsform och häll i smeten.
  6. Grädda äggakakan mitt i ugnen tills den har stelnat, 15–20 min, låt svalna.
  7. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Krama grönkålen med olja och salt och fördela på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Rör färskosten mjuk och klicka den över äggakakan.
  9. Strö på grönkålschips och granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ostpaj med spenat

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sparrissallad med caviar och hollandaise

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Zucchinipaj

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 ägg
  • 50 g färsk grönkål, plockade blad
  • 75 g smör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 200 g färskost, till servering
  • 0.5 dl granatäppelkärnor, till servering
  • Grönkålschips
  • 70 g grönkål, plockade blad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Äggakaka med grönkål, färskost och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Servera denna vackra och färggranna äggakaka med grönkål, granatäpple och färskost till jul, den kommer bli en succé. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:150-175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa ett ägg och grönkål till en grön smet i en mixer eller matberedare.
  2. Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning och låt sjuda ca 1 min.
  3. Tillsätt tre ägg, ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Ta från värmen.
  4. Blanda med den gröna smeten och salta.
  5. Olja en stekpanna eller rund ugnsform och häll i smeten.
  6. Grädda äggakakan mitt i ugnen tills den har stelnat, 15–20 min, låt svalna.
  7. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Krama grönkålen med olja och salt och fördela på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Rör färskosten mjuk och klicka den över äggakakan.
  9. Strö på grönkålschips och granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ostpaj med spenat

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sparrissallad med caviar och hollandaise

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Zucchinipaj

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(7)