Ädelostpasta med kyckling och bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(83)

Krämig och smakrik pastarätt med ädelost, som passar perfekt till både vardag och fest. Recept av Monica Jildesten

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g pasta
  • 120 g bacon
  • 2 kycklingfiléer
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 250 g champinjoner, delade
  • 3 dl grädde
  • 100 g ädelost, t ex Kvibille gräddädel eller Saint Agur
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skär baconet i strimlor och kycklingen i mindre bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Stek kycklingen i fettet från baconet till fin färg och tills den är genomstekt. Salta och peppra och lägg på ett fat.
  3. Fräs purjolök och champinjoner hastigt i samma panna. Häll grädden i en större kastrull och smula ner osten. Värm tills osten smält.
  4. Vänd ner kyckling, svampfräset och pasta. Servera toppad med bacon. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Monica hälsar att hon brukar vända ner en påse rucola i pastan vid servering. Supergott!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefina

2020-07-18

Haha alltså ingredienserna. Strimlad purjolök och delade champinjoner, vem är det som ska göra det om det inte räknas in i recepttiden?

Liknande recept

Spara recept

Kycklingpasta med tomatsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kyckling i krämig parmesan- och timjansås

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grönsaksris med kycklingklubba

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kyckling och mozzarella i citronsirap

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Örtbakad kyckling

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 320 g pasta
  • 120 g bacon
  • 2 kycklingfiléer
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 250 g champinjoner, delade
  • 3 dl grädde
  • 100 g ädelost, t ex Kvibille gräddädel eller Saint Agur
  • svartpeppar

Ädelostpasta med kyckling och bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(83)

Krämig och smakrik pastarätt med ädelost, som passar perfekt till både vardag och fest. Recept av Monica Jildesten

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skär baconet i strimlor och kycklingen i mindre bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Stek kycklingen i fettet från baconet till fin färg och tills den är genomstekt. Salta och peppra och lägg på ett fat.
  3. Fräs purjolök och champinjoner hastigt i samma panna. Häll grädden i en större kastrull och smula ner osten. Värm tills osten smält.
  4. Vänd ner kyckling, svampfräset och pasta. Servera toppad med bacon. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Monica hälsar att hon brukar vända ner en påse rucola i pastan vid servering. Supergott!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefina

2020-07-18

Haha alltså ingredienserna. Strimlad purjolök och delade champinjoner, vem är det som ska göra det om det inte räknas in i recepttiden?

Liknande recept

Spara recept

Kycklingpasta med tomatsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kyckling i krämig parmesan- och timjansås

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grönsaksris med kycklingklubba

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kyckling och mozzarella i citronsirap

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Örtbakad kyckling

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)