Ädelostcheesecake med fikonmarmelad
  • Tid 20 min + 2 timmar i kylen

Ädelostcheesecake med fikonmarmelad

4.69 (13 betyg)

Ädelost har blivit en klassiker till glögg. Här finns den i en cheesecake med gräddig fyllning.

  • Tillagningstid 20 min + 2 timmar i kylen
  • Ingredienser 5

Ingredienser

14 bitar
  • 100 g smör
  • 300 g pepparkakor
  • 250 g gräddig ädelost, tex Saint Agur
  • 300 g cream cheese
  • 2 dl fikonmarmelad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret. Mixa pepparkakorna i en matberedare och häll i smöret. Tryck ut blandningen i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm diameter, tryck hårt så att bottnen blir kompakt.

  2. 2

    Mixa ädelost och cream cheese till en kräm. Bred ut över bottnen och släta ut med en slickepott.

  3. 3

    Värm marmeladen i mikro eller försiktigt i en kastrull på medelvärme. Häll direkt marmeladen på cheesecaken och ställ in i kylen att stelna, ca 2 tim. Är marmeladen väldigt fast: blanda i några droppar vatten.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Charlotte

    Supergod!

  • Ilona

    Helt fantastiskt till julbordet

  • Carlaxel Andersson

    Supergod och tillsammans med ett gott portvin blir det en perfekt julefterrätt

  • Moa

    God men väldigt mäktig!

Visa fler