För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ädelostbakad fisk

Betyg (1-5):
4.07 (15 betyg)

Ungsgratinerad fisk i mogen sås med kokt potatis och ångad broccoli.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 500 g vitfisk t ex torsk-, sej, kolja eller hokifilé
  • 2 dl visp- eller grädde
  • 1 dl smulad ädelost
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 0.5 msk torkade franska örter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g broccolibuketter
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten i en stor kastrull ca 20 min, tills den är mjuk.
  3. Lägg fisken i en ugnsform och salta.
  4. Blanda grädde, ädelost, matlagningsvin, vitlök och franska örter. Fördela blandningen över fisken. Gratinera i ugn cirka 15 minuter eller tills fisken är klar.
  5. Lägg broccolibuketter i ett durkslag och låt ånga de sista 10 minuterna över potatisvattnet. Smaka av med salt och servera till fisk och potatis.

Tips

Ädelosten går bra att byta ut mot finrivet skal av citron och lite av saften.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



christine

2014-11-30

Mitt nya favoritrecept!

Mimmi

2014-11-07

Supergott!! Snabbt, gott och bra, både till vardags och lite festligare!

Ulrika

2014-02-09

Mycket gott! Använde 500g torskrygg, men tillagade något kortare tid än 15 min (200 grader i varmluftsugn). Värmde upp såsen så att osten smälte. Tog hälften grädde och hälften crème fraiche, men nästa gång byter jag ut grädden helt mot crème fraiche för att det ska bli krämigare. Uteslöt vitlöksklyftor och kryddade istället torsken med vitlökspeppar + salt. Serverade med Coops potatiskroketter.

Lisbeth

2013-10-20

Mycket gott!!! Jag hade inget vin så jag tog fiskbuljong istället och det blev mycket gott.

Marianne

2012-10-15

Detta var bara suppergott. Receptet finns nu i vår favoritpärm :)

Liknande recept

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

(3)

Fisk med frasigt täcke

(85)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(20)

Ädelostfylld lax på salladsbädd

(16)

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

(2)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(19)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg potatis
  • 500 g vitfisk t ex torsk-, sej, kolja eller hokifilé
  • 2 dl visp- eller grädde
  • 1 dl smulad ädelost
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 0.5 msk torkade franska örter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g broccolibuketter
  • 1 tsk salt

Ädelostbakad fisk

Betyg (1-5):
4.07 (15 betyg)

Ungsgratinerad fisk i mogen sås med kokt potatis och ångad broccoli.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten i en stor kastrull ca 20 min, tills den är mjuk.
  3. Lägg fisken i en ugnsform och salta.
  4. Blanda grädde, ädelost, matlagningsvin, vitlök och franska örter. Fördela blandningen över fisken. Gratinera i ugn cirka 15 minuter eller tills fisken är klar.
  5. Lägg broccolibuketter i ett durkslag och låt ånga de sista 10 minuterna över potatisvattnet. Smaka av med salt och servera till fisk och potatis.

Tips

Ädelosten går bra att byta ut mot finrivet skal av citron och lite av saften.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



christine

2014-11-30

Mitt nya favoritrecept!

Mimmi

2014-11-07

Supergott!! Snabbt, gott och bra, både till vardags och lite festligare!

Ulrika

2014-02-09

Mycket gott! Använde 500g torskrygg, men tillagade något kortare tid än 15 min (200 grader i varmluftsugn). Värmde upp såsen så att osten smälte. Tog hälften grädde och hälften crème fraiche, men nästa gång byter jag ut grädden helt mot crème fraiche för att det ska bli krämigare. Uteslöt vitlöksklyftor och kryddade istället torsken med vitlökspeppar + salt. Serverade med Coops potatiskroketter.

Lisbeth

2013-10-20

Mycket gott!!! Jag hade inget vin så jag tog fiskbuljong istället och det blev mycket gott.

Marianne

2012-10-15

Detta var bara suppergott. Receptet finns nu i vår favoritpärm :)

Liknande recept

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

(3)

Fisk med frasigt täcke

(85)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(20)

Ädelostfylld lax på salladsbädd

(16)

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

(2)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(19)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)