Ädel päronsallad med valnöt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ljummen och fylld av godsaker som ost och nötter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g blandad sallad, t ex rosé, ekblad, isberg eller lollo rosso
  • 2 dl valnötter
  • 3 päron av fast sort, t ex Kaiser Alexander
  • 1 msk smör
  • 150 g blåmögelost
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft

Gör så här

  1. Skölj salladen, låt den rinna av och lägg upp den på ett stort fat eller fyra tallrikar. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.
  2. Skölj päronen och skär dem i klyftor, ta bort kärnorna. Smält fettet i stekpannan och låt det bli gyllenbrunt. Stek päronklyftorna några minuter tills de fått en gyllene stekyta.
  3. Fördela päronklyftor, valnötter och smulad blåmögelost på fatet eller tallrikarna. Droppa över olja och citron.

Servering

Passar utmärkt till lamm eller någon annan god köttbit.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatissallad med fetaost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Röra med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g blandad sallad, t ex rosé, ekblad, isberg eller lollo rosso
  • 2 dl valnötter
  • 3 päron av fast sort, t ex Kaiser Alexander
  • 1 msk smör
  • 150 g blåmögelost
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft

Ädel päronsallad med valnöt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ljummen och fylld av godsaker som ost och nötter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj salladen, låt den rinna av och lägg upp den på ett stort fat eller fyra tallrikar. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.
  2. Skölj päronen och skär dem i klyftor, ta bort kärnorna. Smält fettet i stekpannan och låt det bli gyllenbrunt. Stek päronklyftorna några minuter tills de fått en gyllene stekyta.
  3. Fördela päronklyftor, valnötter och smulad blåmögelost på fatet eller tallrikarna. Droppa över olja och citron.

Servering

Passar utmärkt till lamm eller någon annan god köttbit.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatissallad med fetaost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Röra med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)