Black bean burger
  • Tid 30 min

Black bean burger

4.33 (9 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 1 burk sköljda svarta bönor (400 g)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 1 riven gul lök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 dl sesamfrön
Tillbehör:
  • 4 tjocka skivor ost
  • 4 hamburgerbröd
  • majonnäs
  • grönsallad
  • tomat i skivor
  • 1 liten rödlök i skivor
  • BBQ- sås av valfri sort
  • färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mosa bönorna med en ballongvisp eller gaffel i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna utom sesamfröna och blanda ordentligt till en jämn smet. Forma fyra burgare och vänd dem i sesamfrön.

  2. 2

    Grilla 2–3 min per sida eller stek i olja i panna. Lägg på en skiva ost mot slutet så att den smälter. Värm bröden någon minut per sida.Bygg burgare och lägg på majonnäs, sallad, tomat, lök, BBQ-sås och koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Recept på hamburgerbröd finns på coop.se.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Elin

    Henrik, jag tror att du kan ha läst mandelmjölk istället för mandelmjöl som det står i receptet.

  • Henrik

    OBS! Fel på receptet. Utan att ha använt ens i närheten av mängden mjölk så kan man nog lugnt säga att tre! dl vätska är alldeles gör mycket. Kommer ihåg att jag lagade det först från tidningen och då var det inte snack om så mycket vätska. Men riktigt goda när man prövar sig fram med mängden vätska.

  • josefine

    Jättegoda. Mina blev inte lösa utan fasta och fina. Lätta att forma och steka.

  • Lotta Olsson

    Väldigt god smak men något riktigt fel med måtten. Smeten rann och jag fick addera ytterligare 2 hela burkar bönor för att få en chans att fösa ihop burgare i pannan.