Belugabolognese
  • Tid 25 min

Belugabolognese

3.81 (21 betyg)

Vegetarisk bolognese med linser och tomater

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 10 marinerade soltorkade tomater, hackade
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja (eller oljan från de soltorkade tomaterna)
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 dl torkade belugalinser (puylinser)
  • 1 msk grönsaksfond
  • 0.5 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Till servering
  • 320 g spagetti
  • 50 g parmesan, riven
  • 0.5 kruka färsk basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min.

  2. 2

    Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 15-20 min.

  3. 3

    Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Servera med riven parmesan och färsk basilika.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Pantea

    linser kokas snabbare med låg värme och lite vatten som ska täckas 1-2cm på linserna..det tar mindre än 20 minuter.

  • Lena

    Håller med om koktiden. Linser måste alltid kokas i rikligt med vätska för att bli klara inom angiven tid. Fick alltså späda med mer vatten.

  • Hanna

    Väldigt god med kraftfulla smaker. Balsamvinägern är vital! Använder som gryta till bulgur för lägre energi.

  • Christian

    Håller med om koktiden. Minst 5 min till behövs. Lite kakao (ca 1 tsk) fyller ut smaken rejält och lite chili är aldrig fel...

Visa fler