Mustaschkampen

Coop är stolt huvudsponsor för Mustaschkampen för andra året i rad. Vi hoppas att ni vill vara med och bidra till insamlingen även i år!

2019 blev ett rekordår för Mustaschkampens insamling och vi hoppas att ni vill vara med och bidra även i år. För varje såld Coop produkt med mustaschdesign går 1:- till forskningen. Du kan också bidra genom att köpa en pin eller reflex i våra butiker.

Coop är i år huvudsponsor för Mustaschkampen. Köp våra egna utvalda produkter och stöd Mustaschkampens forskning och utveckling kring prostatacancer.

Om Mustaschkampen och prostatacancer

Mustaschkampen är Prostatacancerförbundets kampanj som bidrar till forskning och sprider kunskap om Sveriges vanligaste cancersjukdom: prostatacancer.

Mustaschkampen arrangeras för att öka allmänhetens kunskap om prostatacancer och att samla in pengar till forskning, utveckling och opinionsbildning för en bättre prostatacancervård. 

Att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom är fortfarande inte något som är allmänt känt. Generellt har män svårt att tala om, och undviker gärna information om sjukdomar. Det är en av anledningarna till att svenska folket inte vet att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom.

Idag lever över 120 000 män i Sverige med diagnosen.

Om prostatacancer upptäcks tidigt går den att bota. Därför är det så viktigt att alla män över 50 år tar PSA-prov, ett enkelt blodprov som tas på vårdcentralen. Trots att sjukdomen är så vanlig och att den går att bota om den upptäcks tidigt är det många män som undviker att testa sig.

Läs mer om Mustaschkampen