Coops hållbarhetsdeklaration

Scanna streckkoden på varan du tänker köpa eller klicka på varans hållbarhetssymbol när du handlar på coop.se så får du fram varans hållbarhetsavtryck. En första hjälpen för dig som vill äta mer hållbart.

För 75 år sedan bröt vi ny mark när vi införde innehållsdeklarationer på våra varor. Nu är vi först igen med något lika revolutionerande, Coops hållbarhetsdeklaration. Ungefär som en innehållsdeklaration visar vad en vara är gjord av, visar hållbarhetsdeklarationen upp en vara ur ett hållbarhetsperspektiv.

Hållbarhetsdeklarationen bedömer hur mycket eller lite en vara påverkar klimat, miljö och samhälle utifrån tio olika områden. T.ex. risken för negativ påverkan på biologisk mångfald eller bristfälliga arbetsförhållanden vid produktionen. Information som många konsumenter vill ha men som är svår att hitta. Som en första hjälpen för dig som vill äta mer hållbart.

Att ta del av hållbarhetsdeklarationen är enkelt. Ladda ned Coop-appen, klicka på symbolen för hållbarhetsdeklarationen – ett förstoringsglas och en jordglob och scanna streckkoden direkt i butik eller hemma i kylskåpet. På coop.se får du upp hållbarhetsdeklarationen genom att klicka på symbolen vid varan du önskar handla.

Hållbarhetsdeklarationen baseras på branschsamarbetet Hållbar Livsmedelskedjas tio aspekter för hållbara produkter som i sin tur bygger på FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Ladda ner Coop-appen med Hållbarhetsdeklarationen:

Sveriges mest hållbara matkedja 2022

Svenska konsumenter har röstat fram Coop som det mest hållbara varumärket i kategorin dagligvaruhandel och hållbarhetsdeklarationen blev utsedd till Årets insats.