Hjälp BRIS hålla öppet dygnet runt

Vi på Coop har som vision att vara den goda kraften i mat-Sverige där mat, hållbarhet och hälsa går hand i hand. Men vi vill vara en god kraft på fler sätt, inte minst i sammanhang som rör barn.

Och här kommer BRIS in i bilden. För när den psykiska ohälsan ökar bland barn och unga i Sverige, ökar behovet av akut hjälp, särskilt på natten. Därför skulle BRIS stödlinje behöva vara öppen dygnet runt. Året om.

Coops mjölk för BRIS

Efter kl 21.00 hänvisas barn i nuläget till akuta insatser som hos SOS alarm och socialjouren – eller till stödlinjer för vuxna. Det vill vi vara med och ändra på och inleder därför ett långsiktigt samarbete med BRIS som garanteras en intäkt på minst 1,5 miljoner kronor. Projektet finansieras i huvudsak genom försäljning av mjölk under varumärket Coop. Att vi valt vår egen mjölk för att kommunicera vårt stöd till BRIS känns naturligt, eftersom få saker är så starkt förknippade med barn som mjölk.

Från utspillda mjölkglas och mjölkmustascher, tappade mjölktänder och tonåringar som klunkar mjölk som flodhästar. Kan vi få dig och alla våra andra kunder att välja Coops mjölk bidrar vi till att fler barn kan få den trygga barndom de har rätt till. För inga barn ska behöva känna sig rädda, ledsna eller oroliga utan tillgång till en vuxen som lyssnar.

Vill du också vara med och stötta BRIS? Skänk poäng till BRIS via vår poängshop. Eller välj Coops egna mjölk. Du kan också Swisha ditt bidrag till 123-517 34 06.

Till poängshoppen >

1 krona per pepparkaksburk går till BRIS och Friends

Var med och dela på årets finaste julklapp. Väljer du att köpa Coops egna pepparkakor kommer det inte bara smaka gott utan även göra gott. 

När du köper Coops egna pepparkakor skänker vi 1 kr per såld burk till förmån för utsatta barn. Vi skänker dessutom 3 öre per såld bärkasse i papper under julperioden. De insamlade pengarna delas lika mellan organisationerna BRIS - Barnens Rätt I Samhället och Friends

Du kan skänka poäng till BRIS och Friends via vår poängshop:

BRIS poängshop >
Friends poängshop >