För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Zucchini och salvia med falukorv

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Löksåsen är hemligheten som får smakerna att lyfta.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 små zucchini
  • 600 g falukorv
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 15 salviablad
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skiva zucchini och falukorv i lika tjocka skivor. Salta zucchiniskivorna och låt dra i ca 5 min. Stek korv och zucchini hastigt i lite olja.
  2. Stek lök och vitlök tills de mjuknat utan att få färg. Häll på crème fraiche och grädde. Låt koka ihop ca 5 min och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll såsen i en ugnsform och varva korv, zucchini och salvia ovanpå. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med pressad potatis eller färskpotatis.

Tips

Ett snitt i falu-korven gör att den inte böjer sig när du steker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkel fisksoppa

(34)

Laxpaket med grönsaker och rökt paprikasmör

(4)

Coleslaw med kycklingprinskorv

(0)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Krämig pasta med linser och grönpeppar

(13)

Fyllt bröd med rostad paprikasallad och cashewnötter

(0)

Enkel tomatsoppa med grädde

(70)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 små zucchini
  • 600 g falukorv
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 15 salviablad
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • potatis

Zucchini och salvia med falukorv

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Löksåsen är hemligheten som får smakerna att lyfta.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skiva zucchini och falukorv i lika tjocka skivor. Salta zucchiniskivorna och låt dra i ca 5 min. Stek korv och zucchini hastigt i lite olja.
  2. Stek lök och vitlök tills de mjuknat utan att få färg. Häll på crème fraiche och grädde. Låt koka ihop ca 5 min och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll såsen i en ugnsform och varva korv, zucchini och salvia ovanpå. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med pressad potatis eller färskpotatis.

Tips

Ett snitt i falu-korven gör att den inte böjer sig när du steker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkel fisksoppa

(34)

Laxpaket med grönsaker och rökt paprikasmör

(4)

Coleslaw med kycklingprinskorv

(0)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Krämig pasta med linser och grönpeppar

(13)

Fyllt bröd med rostad paprikasallad och cashewnötter

(0)

Enkel tomatsoppa med grädde

(70)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(3)