Zucchini och salvia med falukorv

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Löksåsen är hemligheten som får smakerna att lyfta.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 2 små zucchini
  • 600 g falukorv
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 15 salviablad
  • Till servering
  • potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skiva zucchini och falukorv i lika tjocka skivor. Salta zucchiniskivorna och låt dra i ca 5 min. Stek korv och zucchini hastigt i lite olja.
  2. Stek lök och vitlök tills de mjuknat utan att få färg. Häll på crème fraiche och grädde. Låt koka ihop ca 5 min och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll såsen i en ugnsform och varva korv, zucchini och salvia ovanpå. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med pressad potatis eller färskpotatis.

Tips

Ett snitt i falu-korven gör att den inte böjer sig när du steker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quesadilla med quinoa och chili

(7)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(3)

Tårta med kallrökt lax

(6)

Laxtaco

(7)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Couscouspanna med fisk

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 2 små zucchini
  • 600 g falukorv
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 15 salviablad
  • Till servering
  • potatis

Zucchini och salvia med falukorv

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Löksåsen är hemligheten som får smakerna att lyfta.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skiva zucchini och falukorv i lika tjocka skivor. Salta zucchiniskivorna och låt dra i ca 5 min. Stek korv och zucchini hastigt i lite olja.
  2. Stek lök och vitlök tills de mjuknat utan att få färg. Häll på crème fraiche och grädde. Låt koka ihop ca 5 min och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll såsen i en ugnsform och varva korv, zucchini och salvia ovanpå. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med pressad potatis eller färskpotatis.

Tips

Ett snitt i falu-korven gör att den inte böjer sig när du steker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quesadilla med quinoa och chili

(7)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(3)

Tårta med kallrökt lax

(6)

Laxtaco

(7)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Couscouspanna med fisk

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies