Zucchini i het chililag

Zucchini i het chililag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Ett perfekt tillbehör som tillför lite stuns och syrlighet.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vinäger
  • 2 dl socker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor i tunna skivor
  • 500 g zucchini (gärna i olika färger)
  • 1 dl färsk, hackad koriander
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda vatten, vinäger, socker, sesamolja, chili, vitlök och salt i en kastrull. Värm tills sockret har smält. Hyvla zucchinin på längden med potatisskalare eller osthyvel.
  2. Lägg zucchinin i en skål eller burk och häll över den varma lagen. Strö över sesamfrön och koriander. Rör om.

Servering

Servera direkt, varm eller kall, som tillbehör till stekt lax, kyckling eller pannbiff .

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Zucchini i het chililag
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vinäger
  • 2 dl socker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor i tunna skivor
  • 500 g zucchini (gärna i olika färger)
  • 1 dl färsk, hackad koriander
  • 1 msk sesamfrön

Zucchini i het chililag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Ett perfekt tillbehör som tillför lite stuns och syrlighet.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda vatten, vinäger, socker, sesamolja, chili, vitlök och salt i en kastrull. Värm tills sockret har smält. Hyvla zucchinin på längden med potatisskalare eller osthyvel.
  2. Lägg zucchinin i en skål eller burk och häll över den varma lagen. Strö över sesamfrön och koriander. Rör om.

Servering

Servera direkt, varm eller kall, som tillbehör till stekt lax, kyckling eller pannbiff .

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!