
Zucchini i het chililag
Betyg (1-5):
Ett perfekt tillbehör som tillför lite stuns och syrlighet.
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
- 4 dl vatten
- 2 dl vinäger
- 2 dl socker
- 2 tsk sesamolja
- 1 urkärnad, finhackad röd chili
- 2 vitlöksklyftor i tunna skivor
- 500 g zucchini (gärna i olika färger)
- 1 dl färsk, hackad koriander
- 1 msk sesamfrön
Gör så här
- Blanda vatten, vinäger, socker, sesamolja, chili, vitlök och salt i en kastrull. Värm tills sockret har smält. Hyvla zucchinin på längden med potatisskalare eller osthyvel.
- Lägg zucchinin i en skål eller burk och häll över den varma lagen. Strö över sesamfrön och koriander. Rör om.
Servering
Servera direkt, varm eller kall, som tillbehör till stekt lax, kyckling eller pannbiff .
Zucchini i het chililag
Betyg (1-5):
Ett perfekt tillbehör som tillför lite stuns och syrlighet.
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Gör så här
- Blanda vatten, vinäger, socker, sesamolja, chili, vitlök och salt i en kastrull. Värm tills sockret har smält. Hyvla zucchinin på längden med potatisskalare eller osthyvel.
- Lägg zucchinin i en skål eller burk och häll över den varma lagen. Strö över sesamfrön och koriander. Rör om.
Servering
Servera direkt, varm eller kall, som tillbehör till stekt lax, kyckling eller pannbiff .
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!