Zucchini i het chililag

Betyg (1-5):
3.22 (9 betyg)

Ett perfekt tillbehör som tillför lite stuns och syrlighet.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vinäger
  • 2 dl socker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor i tunna skivor
  • 500 g zucchini (gärna i olika färger)
  • 1 dl färsk, hackad koriander
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda vatten, vinäger, socker, sesamolja, chili, vitlök och salt i en kastrull. Värm tills sockret har smält. Hyvla zucchinin på längden med potatisskalare eller osthyvel.
  2. Lägg zucchinin i en skål eller burk och häll över den varma lagen. Strö över sesamfrön och koriander. Rör om.

Servering

Servera direkt, varm eller kall, som tillbehör till stekt lax, kyckling eller pannbiff .

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kolonifat med persiljepesto

(9)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Caprese på Mastios vis

(1)

Pumpapaj

(13)

Svart bönsallad

(1)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Friterad blomkål med tahinidipp

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vinäger
  • 2 dl socker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor i tunna skivor
  • 500 g zucchini (gärna i olika färger)
  • 1 dl färsk, hackad koriander
  • 1 msk sesamfrön

Zucchini i het chililag

Betyg (1-5):
3.22 (9 betyg)

Ett perfekt tillbehör som tillför lite stuns och syrlighet.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vatten, vinäger, socker, sesamolja, chili, vitlök och salt i en kastrull. Värm tills sockret har smält. Hyvla zucchinin på längden med potatisskalare eller osthyvel.
  2. Lägg zucchinin i en skål eller burk och häll över den varma lagen. Strö över sesamfrön och koriander. Rör om.

Servering

Servera direkt, varm eller kall, som tillbehör till stekt lax, kyckling eller pannbiff .

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kolonifat med persiljepesto

(9)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Caprese på Mastios vis

(1)

Pumpapaj

(13)

Svart bönsallad

(1)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Friterad blomkål med tahinidipp

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies