För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Zucchini i het chililag

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Ett perfekt tillbehör som tillför lite stuns och syrlighet.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vinäger
  • 2 dl socker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor i tunna skivor
  • 500 g zucchini (gärna i olika färger)
  • 1 dl färsk, hackad koriander
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda vatten, vinäger, socker, sesamolja, chili, vitlök och salt i en kastrull. Värm tills sockret har smält. Hyvla zucchinin på längden med potatisskalare eller osthyvel.
  2. Lägg zucchinin i en skål eller burk och häll över den varma lagen. Strö över sesamfrön och koriander. Rör om.

Servering

Servera direkt, varm eller kall, som tillbehör till stekt lax, kyckling eller pannbiff .

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönsallad med svarta bönor

(8)

Egen tzatziki

(1)

Chilikyckling-fajitas

(9)

Aubergineröra med chili och tomat

(0)

Snabbmarinerad lax med kronärtskocksröra

(0)

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

(0)

Saffranscouscous med kanderade nötter, grönkål och granatäpple

(12)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vinäger
  • 2 dl socker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor i tunna skivor
  • 500 g zucchini (gärna i olika färger)
  • 1 dl färsk, hackad koriander
  • 1 msk sesamfrön

Zucchini i het chililag

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Ett perfekt tillbehör som tillför lite stuns och syrlighet.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vatten, vinäger, socker, sesamolja, chili, vitlök och salt i en kastrull. Värm tills sockret har smält. Hyvla zucchinin på längden med potatisskalare eller osthyvel.
  2. Lägg zucchinin i en skål eller burk och häll över den varma lagen. Strö över sesamfrön och koriander. Rör om.

Servering

Servera direkt, varm eller kall, som tillbehör till stekt lax, kyckling eller pannbiff .

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönsallad med svarta bönor

(8)

Egen tzatziki

(1)

Chilikyckling-fajitas

(9)

Aubergineröra med chili och tomat

(0)

Snabbmarinerad lax med kronärtskocksröra

(0)

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

(0)

Saffranscouscous med kanderade nötter, grönkål och granatäpple

(12)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)