Yoghurtfrallor med frötopping
  • Tid 30 min + 2½ tim att jäsa
  • Ugn 225º

Yoghurtfrallor med frötopping

3.29 (7 betyg)

  • Tillagningstid 30 min + 2½ tim att jäsa
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

20 st
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, 37°
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • liter vetemjöl (600 g)
  • solroskärnor, pumpakärnor, vallmofrön, linfrön, sesamfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, yoghurt, salt och socker. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen ca 10 min för hand eller ca 5 min i köksmaskin. Låt jäsa under bakduk i 2 tim. Knåda degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Lägg bitarna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.

  2. 2

    Pensla bröden med vatten och strö över valfria kärnor eller frön. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britt Sanderö

    Jättegoda och enkla att baka, har blivit våra favoriter till frukosten, lika goda när de varit frysta