Yoghurtbunke
  • Tid 15 min + 24 timmar för surning

Yoghurtbunke

4.38 (16 betyg)

Inget smakar så gott som yoghurtbunken du själv gör. Servera med jordgubbar eller bär.

  • Tillagningstid 15 min + 24 timmar för surning
  • Ingredienser 5

Ingredienser

4 stycken
  • 1 liter mjölk (3 %)
  • 2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor
  • 3 dl skivade färska jordgubbar
  • 2 msk socker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp mjölken till 90 grader i en kastrull, använd termometer, den får inte koka.

  2. 2

    Låt svalna i ett kallt vattenbad till rumstemperatur. Rör i yoghurten och häll upp i 4 portionsskålar.

  3. 3

    Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur ett dygn. Ställ bunken kallt minst över natten innan du ska äta den.

  4. 4

    Vid servering; vänd jordgubbarna i lite socker. Servera yoghurtbunken kall med jordgubbar och rostade pumpakärnor.

Tips

  1. 1

    Variera toppingen prova t ex kanel, ingefära, råsocker, kardemumma, nötter eller fruktkompott.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Byt ut yoghurten mot filmjölk för en traditionell filbunke.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin

    Gräddigt, friskt och underbart gott med hemlagad rabarberkompott och mandelbiskvier

  • Sara

    Åh vad härligt! Som att bli barn på nytt. Jag åt min med skivad banan, lite honung och hackade hasselnötter