Yoghurt med marinerade bär och havresmul

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Yoghurt med bär och crunchigt smul, perfekt som mellis eller svalkande sommardessert.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • färsk mynta eller citronmeliss, till garnering
  • Marinerade bär
  • 225 g frysta blåbär, tinade
  • 225 g frysta björnbär, tinade
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  • 1 lime, finrivet skal
  • Rostat havresmul
  • 3 dl havregryn
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 2 msk vatten
  • 2 msk honung
  • 1 msk neutral olja

Gör så här

  1. Blanda blåbär, björnbär,flädersaft och limeskal (endast det gröna).
  2. Blanda havregryn, kardemumma och salt. Rör ner vatten, honung och olja. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen 10-15 min.
  3. Lägg upp marinerade bär i fyra skålar. Toppa med yoghurt och havresmul. Garnera med mynta.

Servering

Riv över extra limeskal vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(16)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • färsk mynta eller citronmeliss, till garnering
  • Marinerade bär
  • 225 g frysta blåbär, tinade
  • 225 g frysta björnbär, tinade
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  • 1 lime, finrivet skal
  • Rostat havresmul
  • 3 dl havregryn
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 2 msk vatten
  • 2 msk honung
  • 1 msk neutral olja

Yoghurt med marinerade bär och havresmul

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Yoghurt med bär och crunchigt smul, perfekt som mellis eller svalkande sommardessert.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda blåbär, björnbär,flädersaft och limeskal (endast det gröna).
  2. Blanda havregryn, kardemumma och salt. Rör ner vatten, honung och olja. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen 10-15 min.
  3. Lägg upp marinerade bär i fyra skålar. Toppa med yoghurt och havresmul. Garnera med mynta.

Servering

Riv över extra limeskal vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(16)