För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vitkålsspaghetti med kycklinggryta

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk senap
  • 2 msk honung
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 dl grädde
  • 500 g vitkål, strimlad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär kyckling, lök och svamp i bitar. Hetta upp en stor kastrull med saltat vatten till vitkålen.
  2. Stek kycklingen till fin färg i smör. Tillsätt lök, svamp, salt och peppar. Strö över mjölet när löken mjuknat. Rör om och stek 1–2 min.
  3. Häll i vattnet. Lägg i buljongtärning, senap, honung och dragon. Låt puttra ca 10 min. Häll i grädden och låt koka ca 5 min till.
  4. Lägg ner vitkålen i det kokande vattnet och låt koka 3 min. Sila av genom ett durkslag. Servera vitkålen med den krämiga grytan.

Servering

Toppa gärna grytan med rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Garam masala kyckling

(37)

Kycklinglår i tomatsås

(13)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(2)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(6)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(12)

Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

(0)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(99)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk senap
  • 2 msk honung
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 dl grädde
  • 500 g vitkål, strimlad
  • 1 tsk salt

Vitkålsspaghetti med kycklinggryta

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kyckling, lök och svamp i bitar. Hetta upp en stor kastrull med saltat vatten till vitkålen.
  2. Stek kycklingen till fin färg i smör. Tillsätt lök, svamp, salt och peppar. Strö över mjölet när löken mjuknat. Rör om och stek 1–2 min.
  3. Häll i vattnet. Lägg i buljongtärning, senap, honung och dragon. Låt puttra ca 10 min. Häll i grädden och låt koka ca 5 min till.
  4. Lägg ner vitkålen i det kokande vattnet och låt koka 3 min. Sila av genom ett durkslag. Servera vitkålen med den krämiga grytan.

Servering

Toppa gärna grytan med rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Garam masala kyckling

(37)

Kycklinglår i tomatsås

(13)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(2)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(6)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(12)

Hoisinkyckling med bönris och picklad gurka

(0)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(99)