Vit chokladtryffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • Smaksättning:
  • 1 msk cointreau eller pressad apelsin, florsocker eller
  • riven vit choklad

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
  2. Blanda ner smaksättningen. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
  3. Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao, florsocker eller riven vit choklad och rulla dem runt.
  4. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao, florsocker eller vit choklad. Lägg even -tuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i en burk med lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotte

2016-12-30

Jättegoda och enkla att få till!

lisa

2013-12-08

mycket bra!

Liknande recept

Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • Smaksättning:
  • 1 msk cointreau eller pressad apelsin, florsocker eller
  • riven vit choklad

Vit chokladtryffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
  2. Blanda ner smaksättningen. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
  3. Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao, florsocker eller riven vit choklad och rulla dem runt.
  4. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao, florsocker eller vit choklad. Lägg even -tuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i en burk med lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotte

2016-12-30

Jättegoda och enkla att få till!

lisa

2013-12-08

mycket bra!

Liknande recept

Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)