
Vit chokladtryffel
Betyg (1-5):
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 0.75 dl vispgrädde
- 200 g vit choklad
- Smaksättning:
- 1 msk cointreau eller pressad apelsin, florsocker eller
- riven vit choklad
Gör så här
- Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
- Blanda ner smaksättningen. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
- Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao, florsocker eller riven vit choklad och rulla dem runt.
- Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao, florsocker eller vit choklad. Lägg even -tuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i en burk med lock.
Liknande recept
Vit chokladtryffel
Betyg (1-5):
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
- Blanda ner smaksättningen. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
- Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao, florsocker eller riven vit choklad och rulla dem runt.
- Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao, florsocker eller vit choklad. Lägg even -tuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i en burk med lock.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-12-30
Jättegoda och enkla att få till!
2013-12-08
mycket bra!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Charlotte
2016-12-30
Jättegoda och enkla att få till!
lisa
2013-12-08
mycket bra!