Vit chokladparfait med mango

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.14 (7 betyg)

Parfait är jätteenkelt att göra. Den här är med vit choklad, mango och lime. Härligt gul och drömmande söt glass!

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g vit choklad, hackad
  • 3.5 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1.75 dl strösocker
  • Till servering
  • 1 mango
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Sprid ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till lätt gyllene färg, ca 5 min (håll koll, för det blir lätt bränt).
  2. Värm 1 dl grädde i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt ¾ av den rostade chokladen. Rör så chokladen smälter. Låt svalna något.
  3. Vispa äggulor, ägg och 1 dl socker vitt och pösigt med elvisp. Vispa 2 ½ dl grädde med ¾ dl socker fluffigt.
  4. Häll chokladsmeten i äggvispet och rör om. Vänd ner grädden varsamt och häll upp smeten i en stor form eller flera mindre. Låt stå i frysen 3–5 timmar.
  5. Skär mangon i bitar och vänd runt med limeskal och socker. Smaka av med limesaft. Strö över resten av den rostade chokladen på parfaiten och servera med mangon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Enkel chokladmousse

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Apelsinsallad med dadlar och choklad

Betyg
Betyg
(13)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g vit choklad, hackad
  • 3.5 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1.75 dl strösocker
  • Till servering
  • 1 mango
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 tsk strösocker

Vit chokladparfait med mango

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.14 (7 betyg)

Parfait är jätteenkelt att göra. Den här är med vit choklad, mango och lime. Härligt gul och drömmande söt glass!

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Sprid ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till lätt gyllene färg, ca 5 min (håll koll, för det blir lätt bränt).
  2. Värm 1 dl grädde i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt ¾ av den rostade chokladen. Rör så chokladen smälter. Låt svalna något.
  3. Vispa äggulor, ägg och 1 dl socker vitt och pösigt med elvisp. Vispa 2 ½ dl grädde med ¾ dl socker fluffigt.
  4. Häll chokladsmeten i äggvispet och rör om. Vänd ner grädden varsamt och häll upp smeten i en stor form eller flera mindre. Låt stå i frysen 3–5 timmar.
  5. Skär mangon i bitar och vänd runt med limeskal och socker. Smaka av med limesaft. Strö över resten av den rostade chokladen på parfaiten och servera med mangon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Enkel chokladmousse

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Apelsinsallad med dadlar och choklad

Betyg
Betyg
(13)