Påsktårta med banan och Nutella

Påsktårta med banan och Nutella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Enkelt recept på påsktårta på köpt tårtbotten. Banan, Nutella, mango, kokos och grädde - godare blir det knappast!

Tillagningstid: 40 min
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 tårtbotten (delad i 3 bottnar)
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk Nutella (350 g)
  • 2 ätmogna bananer
  • 1.5 dl kokosflakes, rostade
  • 1 stor söt mango
  • 20 salta pinnar
  • 50 g mörk choklad
  • 2 dl chokladägg eller mandelägg

Gör så här

  1. Vispa 1,5 dl grädde med Nutella tills det är krämigt. Vispa 1,5 dl grädde och blanda med mosade bananer. Vispa 2 dl grädde helt naturellt.
  2. Fyll tårtan med ett lager Nutellakräm och ett lager bananvisp. Klä tårtan med den naturella grädden.
  3. Täck kanterna med kokosflagor. Lägg skivad mango i ett fint cirkelmönster ovanpå.
  4. Ringla över eller doppa smält choklad på salta pinnar och låt stelna.
  5. Bygg ett fågelbo i mitten av tårtan av pinnarna och lägg dit chokladägg. Lägg även godisägg runt om tårtan.

Tips

Låt gärna tårtan stå och vila i kylen ca 1 timme före servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Påsktårta med banan och Nutella
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 tårtbotten (delad i 3 bottnar)
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk Nutella (350 g)
  • 2 ätmogna bananer
  • 1.5 dl kokosflakes, rostade
  • 1 stor söt mango
  • 20 salta pinnar
  • 50 g mörk choklad
  • 2 dl chokladägg eller mandelägg

Påsktårta med banan och Nutella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Enkelt recept på påsktårta på köpt tårtbotten. Banan, Nutella, mango, kokos och grädde - godare blir det knappast!

Tillagningstid: 40 min
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa 1,5 dl grädde med Nutella tills det är krämigt. Vispa 1,5 dl grädde och blanda med mosade bananer. Vispa 2 dl grädde helt naturellt.
  2. Fyll tårtan med ett lager Nutellakräm och ett lager bananvisp. Klä tårtan med den naturella grädden.
  3. Täck kanterna med kokosflagor. Lägg skivad mango i ett fint cirkelmönster ovanpå.
  4. Ringla över eller doppa smält choklad på salta pinnar och låt stelna.
  5. Bygg ett fågelbo i mitten av tårtan av pinnarna och lägg dit chokladägg. Lägg även godisägg runt om tårtan.

Tips

Låt gärna tårtan stå och vila i kylen ca 1 timme före servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!