
Vildsvinsfräs från Djursnäs
Betyg (1-5):
Per Morberg lagar mat av vildsvin.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g benfri vildsvinskarré i ca 3 mm tunna skivor
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 1 msk torkad oregano
- 800 g skalade potatisar av fast sort, i 4 mm tunna skivor
- 4 msk rapsolja, till stekning
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 4 tunt skivade gula lökar
- 1 msk smör, till stekning
- 3 dl vatten
- 3 krm salt
- Variation:
- 200 g rensad färsk svamp i bitar
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
Gör så här
- Varva karrén med salt, peppar och oregano i en bunke. Skölj potatisskivorna i kallt vatten och torka dem torra. Stek potatisen i omgångar i olja i en stor stekpanna tills de fått fin färg och är nästan genomstekta. Salta och peppra.
- Fräs löken mjuk på medelvärme i olja utan att den får färg. Blanda potatis och lök försiktigt i en långpanna. Låt stå i mitten av ugnen tills potatisen är genomstekt, 10-15 minuter.
- Bryn under tiden köttet hastigt i smör i en stekpanna, tillsätt vatten och låt puttra på svag värme 5-10 minuter. servera med potatis- och lökblandningen.
Variation:
- För en gräddigare variant med svamp, som på bilden: Fräs svampen med löken. Blanda ner potatisen och stek färdigt i ugnen. Bryn köttet. Tillsätt grädde och vatten och låt puttra på svag värme 5-10 minuter.
Tips

Fin stekyta på råstekt potatis: Skölj potatisskivorna i kallt vatten, då försvinner en del av stärkelsen. Torka potatisen torr med hushållspapper. Stek som vanligt.
Vildsvinsfräs från Djursnäs
Betyg (1-5):
Per Morberg lagar mat av vildsvin.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Varva karrén med salt, peppar och oregano i en bunke. Skölj potatisskivorna i kallt vatten och torka dem torra. Stek potatisen i omgångar i olja i en stor stekpanna tills de fått fin färg och är nästan genomstekta. Salta och peppra.
- Fräs löken mjuk på medelvärme i olja utan att den får färg. Blanda potatis och lök försiktigt i en långpanna. Låt stå i mitten av ugnen tills potatisen är genomstekt, 10-15 minuter.
- Bryn under tiden köttet hastigt i smör i en stekpanna, tillsätt vatten och låt puttra på svag värme 5-10 minuter. servera med potatis- och lökblandningen.
Variation:
- För en gräddigare variant med svamp, som på bilden: Fräs svampen med löken. Blanda ner potatisen och stek färdigt i ugnen. Bryn köttet. Tillsätt grädde och vatten och låt puttra på svag värme 5-10 minuter.
Tips

Fin stekyta på råstekt potatis: Skölj potatisskivorna i kallt vatten, då försvinner en del av stärkelsen. Torka potatisen torr med hushållspapper. Stek som vanligt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Pär
2011-12-11
Vildsvinsfräs från djursnäs