Vildsvinsfräs från Djursnäs

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Per Morberg lagar mat av vildsvin.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 500 g benfri vildsvinskarré i ca 3 mm tunna skivor
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 800 g skalade potatisar av fast sort, i 4 mm tunna skivor
  • 4 msk rapsolja, till stekning
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 4 tunt skivade gula lökar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 3 dl vatten
  • 3 krm salt
  • Variation:
  • 200 g rensad färsk svamp i bitar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Varva karrén med salt, peppar och oregano i en bunke. Skölj potatisskivorna i kallt vatten och torka dem torra. Stek potatisen i omgångar i olja i en stor stekpanna tills de fått fin färg och är nästan genomstekta. Salta och peppra.
  2. Fräs löken mjuk på medelvärme i olja utan att den får färg. Blanda potatis och lök försiktigt i en långpanna. Låt stå i mitten av ugnen tills potatisen är genomstekt, 10-15 minuter.
  3. Bryn under tiden köttet hastigt i smör i en stekpanna, tillsätt vatten och låt puttra på svag värme 5-10 minuter. servera med potatis- och lökblandningen.

Variation:

  1. För en gräddigare variant med svamp, som på bilden: Fräs svampen med löken. Blanda ner potatisen och stek färdigt i ugnen. Bryn köttet. Tillsätt grädde och vatten och låt puttra på svag värme 5-10 minuter.

Tips

Fin stekyta på råstekt potatis: Skölj potatisskivorna i kallt vatten, då försvinner en del av stärkelsen. Torka potatisen torr med hushållspapper. Stek som vanligt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pär

2011-12-11

Vildsvinsfräs från djursnäs

Vildsvinsfräs från Djursnäs
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g benfri vildsvinskarré i ca 3 mm tunna skivor
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 800 g skalade potatisar av fast sort, i 4 mm tunna skivor
  • 4 msk rapsolja, till stekning
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 4 tunt skivade gula lökar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 3 dl vatten
  • 3 krm salt
  • Variation:
  • 200 g rensad färsk svamp i bitar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Per Morberg lagar mat av vildsvin.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Varva karrén med salt, peppar och oregano i en bunke. Skölj potatisskivorna i kallt vatten och torka dem torra. Stek potatisen i omgångar i olja i en stor stekpanna tills de fått fin färg och är nästan genomstekta. Salta och peppra.
  2. Fräs löken mjuk på medelvärme i olja utan att den får färg. Blanda potatis och lök försiktigt i en långpanna. Låt stå i mitten av ugnen tills potatisen är genomstekt, 10-15 minuter.
  3. Bryn under tiden köttet hastigt i smör i en stekpanna, tillsätt vatten och låt puttra på svag värme 5-10 minuter. servera med potatis- och lökblandningen.

Variation:

  1. För en gräddigare variant med svamp, som på bilden: Fräs svampen med löken. Blanda ner potatisen och stek färdigt i ugnen. Bryn köttet. Tillsätt grädde och vatten och låt puttra på svag värme 5-10 minuter.

Tips

Fin stekyta på råstekt potatis: Skölj potatisskivorna i kallt vatten, då försvinner en del av stärkelsen. Torka potatisen torr med hushållspapper. Stek som vanligt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pär

2011-12-11

Vildsvinsfräs från djursnäs