Vegobollar i salladsblad

Vegobollar i salladsblad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Vegetariska bollar på bönor och blomkål, så goda serverade i ett salladsblad eller ett kålblad.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 2 dl jasminris
  • 400 g kokta vita bönor på burk, (bruttovikt)
  • 1 ägg
  • 150 g morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g blomkål eller broccoli
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g savoykålsblad eller annan kål
  • sweet chilisås
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skölj bönorna och låt rinna av. Om du valt kålblad, koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
  2. Mixa bönor och ägg med mixerstav. Riv morot och vitlök fint och blomkålen grovt och blanda ner i bönorna med de torra kryddorna. Rör om till en jämn smet och forma till runda bollar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna gyllene, ca 5 min. Lättast är att vända dem med en sked.
  4. Lägg kålbladen i det kokande vattnet 2 min. Lyft upp och skölj i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt. Fyll kålbladen eller salladsbladen med ris och vegobollar. Ringla över sweet chilisås och vik ihop till en rulle.

Tips

Till den här rätten är det förstås supersmidigt om man har kvar ris från dagen innan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegobollar i salladsblad
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl jasminris
  • 400 g kokta vita bönor på burk, (bruttovikt)
  • 1 ägg
  • 150 g morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g blomkål eller broccoli
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g savoykålsblad eller annan kål
  • sweet chilisås
  • 1 tsk salt

Vegobollar i salladsblad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Vegetariska bollar på bönor och blomkål, så goda serverade i ett salladsblad eller ett kålblad.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skölj bönorna och låt rinna av. Om du valt kålblad, koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
  2. Mixa bönor och ägg med mixerstav. Riv morot och vitlök fint och blomkålen grovt och blanda ner i bönorna med de torra kryddorna. Rör om till en jämn smet och forma till runda bollar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna gyllene, ca 5 min. Lättast är att vända dem med en sked.
  4. Lägg kålbladen i det kokande vattnet 2 min. Lyft upp och skölj i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt. Fyll kålbladen eller salladsbladen med ris och vegobollar. Ringla över sweet chilisås och vik ihop till en rulle.

Tips

Till den här rätten är det förstås supersmidigt om man har kvar ris från dagen innan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!