Vegetariska tacostrutar
  • Tid 30 min
  • Ugn 150º

Vegetariska tacostrutar

0 (0 betyg)

Förvandla mjuka tortillabröd till stadiga strutar genom att grädda dem i ugnståliga muggar. Fyll strutarna med en varm vegetarisk tacoröra och de klassiska tillbehören.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 300 g blomkålsris, Hackat & Klart
  • 1 msk olivolja
  • 285 g kokta linser på burk (bruttovilt), avsköljda
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
Tillbehör:
  • 1 förpackning majstortillabröd
  • 3 tomater, fintärnade
  • 2 ätmogna avokador, tärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili tunt skivad
  • 2 dl majs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 lime, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vik ihop tortillabröden till strutar och ställ i värmetåliga muggar. Grädda i nedre delen av ugnen tills de blivit hårda, 10-15 min.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och blomkål ca 5 min, rör då och då. Häll i linser, tacokrydda och vatten. Stek tills allt vatten har sugits upp.

  3. 3

    Fyll strutarna med blomkålsfräset och alla tillbehören. Servera med en limeklyfta.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar