Vegetarisk thaigryta

Vegetarisk thaigryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Vegetarisk thaigryta med kokosmjölk, ingefära och koriander. Servera med ris och lime.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 lime, i klyftor
  • 1 morot, slantad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 250 g strimlade quornfiléer
  • 0.5 msk neutral olja, till stekning
  • 2 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 citrongräs
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk honung
  • 150 g champinjoner, kvartade
  • salt
  • Till servering
  • 4 dl jasminris
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs morot, lök, vitlök och quorn i olja i en stekpanna.
  2. Häll i vatten, kokosmjölk och fond och låt sjuda ca 20 min. Tillsätt finhackat citrongräs, ingefära, honung och champinjoner. Smaka av med pressad limesaft och salt. Servera med ris. Toppa med koriander och ev röd chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-04

Hej Ulrika! Du kan ersätta fonden med citrongräs och lime. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Ulrika

2019-02-23

Det här låter väldigt gott, men det verkar helt omöjligt att få tag i thaifond. Vilka andra ingredienser kan man använda i stället?

Checkbox Coop

2018-09-17

Till Björn: Tack för din fråga. Våra vegorecept är lakto-ovo-vegetariska. De innehåller inte kött, skaldjur, fisk, fågel, köttbuljong eller gelatin. Däremot kan de innehålla ägg och mjölkprodukter.

Björn

2018-09-16

Hur kan den vara vegetarisk då mifu är gjord på mjölk? "Mifu består ju av mjölkprotein och då ska den egentligen kallas för laktovegetarisk" oavsett var det riktigt gott.

Checkbox Coop

2018-09-10

Till Joakim: Helt rätt, receptet är nu borttaget som "helt vegetariskt". Tack för uppmärksamheten! :)

Vegetarisk thaigryta
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 lime, i klyftor
  • 1 morot, slantad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 250 g strimlade quornfiléer
  • 0.5 msk neutral olja, till stekning
  • 2 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 citrongräs
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk honung
  • 150 g champinjoner, kvartade
  • salt
  • Till servering
  • 4 dl jasminris
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad

Vegetarisk thaigryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Vegetarisk thaigryta med kokosmjölk, ingefära och koriander. Servera med ris och lime.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs morot, lök, vitlök och quorn i olja i en stekpanna.
  2. Häll i vatten, kokosmjölk och fond och låt sjuda ca 20 min. Tillsätt finhackat citrongräs, ingefära, honung och champinjoner. Smaka av med pressad limesaft och salt. Servera med ris. Toppa med koriander och ev röd chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-04

Hej Ulrika! Du kan ersätta fonden med citrongräs och lime. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Ulrika

2019-02-23

Det här låter väldigt gott, men det verkar helt omöjligt att få tag i thaifond. Vilka andra ingredienser kan man använda i stället?

Checkbox Coop

2018-09-17

Till Björn: Tack för din fråga. Våra vegorecept är lakto-ovo-vegetariska. De innehåller inte kött, skaldjur, fisk, fågel, köttbuljong eller gelatin. Däremot kan de innehålla ägg och mjölkprodukter.

Björn

2018-09-16

Hur kan den vara vegetarisk då mifu är gjord på mjölk? "Mifu består ju av mjölkprotein och då ska den egentligen kallas för laktovegetarisk" oavsett var det riktigt gott.

Checkbox Coop

2018-09-10

Till Joakim: Helt rätt, receptet är nu borttaget som "helt vegetariskt". Tack för uppmärksamheten! :)