Vegansk pizza

Vegansk pizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Om du vill få en ny twist på din pizza gör du den här veganska pizzan med auberginekräm. Ljuvlig god med fräscha smaker av kronärtskocka, zucchini, soltorkade tomater och aubergine.

Tillagningstid: 40 min + tid för auberginekrämen
Ugnstemperatur:225º
2 stycken
  • 400 g pizzadeg
  • Auberginekräm
  • 300 g aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • Topping
  • 0.5 zucchini
  • 140 g marinerade kronärtskockor, i klyftor
  • flingsalt och svartpeppar
  • 10 körsbärstomat, skivade
  • svarta oliver
  • rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Nagga auberginen några gånger med en kniv. Lägg den i en ugnsform och baka mitt i ugnen tills den är mjuk, 30–40 min.
  2. Dela och låt svalna något. Ta bort skalet och mixa auberginen slät. Blanda med olja och persilja och smaka av med salt och peppar.
  3. Kavla/dra ut pizzadegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut krämen på pizzan.
  4. Skiva zucchinin tunt, ev på mandolin, och fördela på pizzan tillsammans med kronärtskockor. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Salta, peppra och toppa med tomater, oliver och rucola.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalonn

2018-11-03

På Ö&B finns det färdiggrillad aubergine på glasburk, den är god och har en lätt rökig smak. Använd den som bas till vita pizzor. Till min pizza hade jag skogssvamp och cheddarost lätt kryddat med basilika

Vegansk pizza
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g pizzadeg
  • Auberginekräm
  • 300 g aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • Topping
  • 0.5 zucchini
  • 140 g marinerade kronärtskockor, i klyftor
  • flingsalt och svartpeppar
  • 10 körsbärstomat, skivade
  • svarta oliver
  • rucola

Vegansk pizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Om du vill få en ny twist på din pizza gör du den här veganska pizzan med auberginekräm. Ljuvlig god med fräscha smaker av kronärtskocka, zucchini, soltorkade tomater och aubergine.

Tillagningstid: 40 min + tid för auberginekrämen
Ugnstemperatur:225º
2 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Nagga auberginen några gånger med en kniv. Lägg den i en ugnsform och baka mitt i ugnen tills den är mjuk, 30–40 min.
  2. Dela och låt svalna något. Ta bort skalet och mixa auberginen slät. Blanda med olja och persilja och smaka av med salt och peppar.
  3. Kavla/dra ut pizzadegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut krämen på pizzan.
  4. Skiva zucchinin tunt, ev på mandolin, och fördela på pizzan tillsammans med kronärtskockor. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Salta, peppra och toppa med tomater, oliver och rucola.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalonn

2018-11-03

På Ö&B finns det färdiggrillad aubergine på glasburk, den är god och har en lätt rökig smak. Använd den som bas till vita pizzor. Till min pizza hade jag skogssvamp och cheddarost lätt kryddat med basilika