Vegansk champinjonsoppa

Vegansk champinjonsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Smakrik svampsoppa med champinjoner, purjolök, vitlök och havregrädde, som toppas med rostade pumpakärnor och krasse.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 500 g champinjoner
  • 1 purjolök, tunt skuren
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • 2 msk neutral olja
  • 1 liter vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl Havregrädde eller sojagrädde
  • salt och svartpeppar
  • Topping
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 dl strimlade soltorkade tomater
  • 20 g smörgåskrasse

Gör så här

  1. Ansa och skär champinjonerna i kvartar. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs champinjoner, hälften av purjolöken, vitlök och rosmarin några minuter tills löken mjuknar.
  2. Häll i vatten, balsamvinäger och smula ner buljongtärningarna. Låt sjuda under lock ca 10 min.
  3. Hetta upp en stekpanna och rosta pumpakärnorna på medelhög värme tills de får lite färg.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek resten av purjolöken i olja några minuter så att den mjuknar utan att få färg.
  5. Blanda ner soltorkade tomater och pumpakärnor och stek ytterligare en minut.
  6. Mixa soppan slät med stavmixer och rör ner grädden. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med toppingen och klippt smörgåskrasse.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegansk champinjonsoppa
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g champinjoner
  • 1 purjolök, tunt skuren
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk torkad rosmarin eller timjan
  • 2 msk neutral olja
  • 1 liter vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl Havregrädde eller sojagrädde
  • salt och svartpeppar
  • Topping
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 dl strimlade soltorkade tomater
  • 20 g smörgåskrasse

Vegansk champinjonsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Smakrik svampsoppa med champinjoner, purjolök, vitlök och havregrädde, som toppas med rostade pumpakärnor och krasse.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Ansa och skär champinjonerna i kvartar. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs champinjoner, hälften av purjolöken, vitlök och rosmarin några minuter tills löken mjuknar.
  2. Häll i vatten, balsamvinäger och smula ner buljongtärningarna. Låt sjuda under lock ca 10 min.
  3. Hetta upp en stekpanna och rosta pumpakärnorna på medelhög värme tills de får lite färg.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek resten av purjolöken i olja några minuter så att den mjuknar utan att få färg.
  5. Blanda ner soltorkade tomater och pumpakärnor och stek ytterligare en minut.
  6. Mixa soppan slät med stavmixer och rör ner grädden. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med toppingen och klippt smörgåskrasse.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!