Varma fikon med mascarponecrème

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Dom söta fikonen kompletteras med den kalla mjuka krämen och den kraftiga chokladen.

Tillagningstid: 7 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g torkade fikon
  • 100 g mörk choklad, gärna 70%
  • Mascarponecrème:
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk mjölk eller grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk konjak
  • 1 msk myntablad till garnering

Gör så här

  1. Lägg fikonen i blöt i vatten 6-7 timmar. Häll av vattnet, ta bort kvistfästet och klipp en öppning i varje fikon. Forma till fikonen och ställ dem med öppningen upp i en ugnsform. Baka i mitten av ugnen tills de är genomvarma, 10-15 minuter. Bryt chokladen i små bitar och stick ner en i varje fikon, låt smälta.
  2. Rör ihop mascarpone och mjölk eller grädde till önskad konsistens. Smaksätt med vaniljsocker och eventuellt konjak.
  3. Servera fikonen varma eller ljumna med crèmen, garnera med mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(65)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g torkade fikon
  • 100 g mörk choklad, gärna 70%
  • Mascarponecrème:
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk mjölk eller grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk konjak
  • 1 msk myntablad till garnering

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Dom söta fikonen kompletteras med den kalla mjuka krämen och den kraftiga chokladen.

Tillagningstid: 7 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fikonen i blöt i vatten 6-7 timmar. Häll av vattnet, ta bort kvistfästet och klipp en öppning i varje fikon. Forma till fikonen och ställ dem med öppningen upp i en ugnsform. Baka i mitten av ugnen tills de är genomvarma, 10-15 minuter. Bryt chokladen i små bitar och stick ner en i varje fikon, låt smälta.
  2. Rör ihop mascarpone och mjölk eller grädde till önskad konsistens. Smaksätt med vaniljsocker och eventuellt konjak.
  3. Servera fikonen varma eller ljumna med crèmen, garnera med mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(65)