
Varma fikon med mascarponecrème
Betyg (1-5):
Dom söta fikonen kompletteras med den kalla mjuka krämen och den kraftiga chokladen.
Tillagningstid: 7 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g torkade fikon
- 100 g mörk choklad, gärna 70%
- Mascarponecrème:
- 250 g mascarpone
- 3 msk mjölk eller grädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk konjak
- 1 msk myntablad till garnering
Gör så här
- Lägg fikonen i blöt i vatten 6-7 timmar. Häll av vattnet, ta bort kvistfästet och klipp en öppning i varje fikon. Forma till fikonen och ställ dem med öppningen upp i en ugnsform. Baka i mitten av ugnen tills de är genomvarma, 10-15 minuter. Bryt chokladen i små bitar och stick ner en i varje fikon, låt smälta.
- Rör ihop mascarpone och mjölk eller grädde till önskad konsistens. Smaksätt med vaniljsocker och eventuellt konjak.
- Servera fikonen varma eller ljumna med crèmen, garnera med mynta.
Liknande recept
Varma fikon med mascarponecrème
Betyg (1-5):
Dom söta fikonen kompletteras med den kalla mjuka krämen och den kraftiga chokladen.
Tillagningstid: 7 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg fikonen i blöt i vatten 6-7 timmar. Häll av vattnet, ta bort kvistfästet och klipp en öppning i varje fikon. Forma till fikonen och ställ dem med öppningen upp i en ugnsform. Baka i mitten av ugnen tills de är genomvarma, 10-15 minuter. Bryt chokladen i små bitar och stick ner en i varje fikon, låt smälta.
- Rör ihop mascarpone och mjölk eller grädde till önskad konsistens. Smaksätt med vaniljsocker och eventuellt konjak.
- Servera fikonen varma eller ljumna med crèmen, garnera med mynta.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!