Varma fikon med mascarponecrème

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Dom söta fikonen kompletteras med den kalla mjuka krämen och den kraftiga chokladen.

Tillagningstid: 7 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 500 g torkade fikon
  • 100 g mörk choklad, gärna 70%
  • Mascarponecrème:
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk mjölk eller grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk konjak
  • 1 msk myntablad till garnering

Gör så här

  1. Lägg fikonen i blöt i vatten 6-7 timmar. Häll av vattnet, ta bort kvistfästet och klipp en öppning i varje fikon. Forma till fikonen och ställ dem med öppningen upp i en ugnsform. Baka i mitten av ugnen tills de är genomvarma, 10-15 minuter. Bryt chokladen i små bitar och stick ner en i varje fikon, låt smälta.
  2. Rör ihop mascarpone och mjölk eller grädde till önskad konsistens. Smaksätt med vaniljsocker och eventuellt konjak.
  3. Servera fikonen varma eller ljumna med crèmen, garnera med mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(16)

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(25)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 500 g torkade fikon
  • 100 g mörk choklad, gärna 70%
  • Mascarponecrème:
  • 250 g mascarpone
  • 3 msk mjölk eller grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk konjak
  • 1 msk myntablad till garnering

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Dom söta fikonen kompletteras med den kalla mjuka krämen och den kraftiga chokladen.

Tillagningstid: 7 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fikonen i blöt i vatten 6-7 timmar. Häll av vattnet, ta bort kvistfästet och klipp en öppning i varje fikon. Forma till fikonen och ställ dem med öppningen upp i en ugnsform. Baka i mitten av ugnen tills de är genomvarma, 10-15 minuter. Bryt chokladen i små bitar och stick ner en i varje fikon, låt smälta.
  2. Rör ihop mascarpone och mjölk eller grädde till önskad konsistens. Smaksätt med vaniljsocker och eventuellt konjak.
  3. Servera fikonen varma eller ljumna med crèmen, garnera med mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(16)

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies