Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt
  • Tid 45 min
  • Ugn 175º

Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt

4.75 (4 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl färdig risgrynsgröt, gärna osötad (500 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
Jordgubbssylt:
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 2 msk socker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda gröt, ägg, mjölk, mandelmjöl och vaniljpulver i en bunke.

  2. 2

    Häll smeten i en insmord ugnsform och gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Låt riskakan stå 5 min innan servering.

Jordgubbssylt:

  1. 1

    Häll jordgubbar och socker i en kastrull och låt koka 5 min. Häll över i en skål och låt svalna något.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Johanna Z

    Smakade riktigt bra och Så enkel att slänga ihop! Min fick stå lite längre inne i ugnen än anvisningarna, ca 10 min.

  • Cecilia. Hansson

    Min 2-åring älskade detta! Använde osötad gröt.