Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt

Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl färdig risgrynsgröt, gärna osötad (500 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Jordgubbssylt:
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Blanda gröt, ägg, mjölk, mandelmjöl och vaniljpulver i en bunke.
  2. Häll smeten i en insmord ugnsform och gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Låt riskakan stå 5 min innan servering.

Jordgubbssylt:

  1. Häll jordgubbar och socker i en kastrull och låt koka 5 min. Häll över i en skål och låt svalna något.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2021-01-17

Vaniljsocker i listan över ingredienser men vaniljpulver i ”gör så här”. Vilket ska det vara?

Johanna Z

2016-02-01

Smakade riktigt bra och Så enkel att slänga ihop! Min fick stå lite längre inne i ugnen än anvisningarna, ca 10 min.

Cecilia. Hansson

2016-01-16

Min 2-åring älskade detta! Använde osötad gröt.

Liknande recept

Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Yoghurt med marinerade bär och havresmul

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(3)
Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 dl färdig risgrynsgröt, gärna osötad (500 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Jordgubbssylt:
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 2 msk socker

Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gröt, ägg, mjölk, mandelmjöl och vaniljpulver i en bunke.
  2. Häll smeten i en insmord ugnsform och gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Låt riskakan stå 5 min innan servering.

Jordgubbssylt:

  1. Häll jordgubbar och socker i en kastrull och låt koka 5 min. Häll över i en skål och låt svalna något.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2021-01-17

Vaniljsocker i listan över ingredienser men vaniljpulver i ”gör så här”. Vilket ska det vara?

Johanna Z

2016-02-01

Smakade riktigt bra och Så enkel att slänga ihop! Min fick stå lite längre inne i ugnen än anvisningarna, ca 10 min.

Cecilia. Hansson

2016-01-16

Min 2-åring älskade detta! Använde osötad gröt.

Liknande recept

Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Yoghurt med marinerade bär och havresmul

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(3)