Fruktspett med kolasås på vit choklad

Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Festliga fruktspett med melon, kiwi, jordgubbar som grillas lätt och serveras med en ljummen kolasås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g melon, t ex vatten eller nätmelon, i bitar
  • 2 nektariner, i bitar
  • 2 kiwi, i bitar
  • 16 jordgubbar, i halvor
  • 8 grillspett
  • Kolasås
  • 150 g vit choklad, grovhackad
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Varva frukt och jordgubbar på spetten. Grilla eller stek hastigt på hög värme.

Kolasås

  1. Sprid ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen tills chokladen är gyllene, 3–5 min. Passa chokladen, den bränns lätt. Värm grädden och rör ner den rostade chokladen till en slät sås. Sila ev såsen.
  2. Servera fruktspetten med chokladsåsen.

Tips

Såsen får en tjock, kolaaktig konsistens när den svalnar. Mums!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fruktspett med kolasås på vit choklad
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g melon, t ex vatten eller nätmelon, i bitar
  • 2 nektariner, i bitar
  • 2 kiwi, i bitar
  • 16 jordgubbar, i halvor
  • 8 grillspett
  • Kolasås
  • 150 g vit choklad, grovhackad
  • 1 dl vispgrädde

Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Festliga fruktspett med melon, kiwi, jordgubbar som grillas lätt och serveras med en ljummen kolasås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Varva frukt och jordgubbar på spetten. Grilla eller stek hastigt på hög värme.

Kolasås

  1. Sprid ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen tills chokladen är gyllene, 3–5 min. Passa chokladen, den bränns lätt. Värm grädden och rör ner den rostade chokladen till en slät sås. Sila ev såsen.
  2. Servera fruktspetten med chokladsåsen.

Tips

Såsen får en tjock, kolaaktig konsistens när den svalnar. Mums!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!