Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 4 dl färdig risgrynsgröt, gärna osötad (500 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Jordgubbssylt:
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Blanda gröt, ägg, mjölk, mandelmjöl och vaniljpulver i en bunke.
  2. Häll smeten i en insmord ugnsform och gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Låt riskakan stå 5 min innan servering.

Jordgubbssylt:

  1. Häll jordgubbar och socker i en kastrull och låt koka 5 min. Häll över i en skål och låt svalna något.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna Z

2016-02-01

Smakade riktigt bra och Så enkel att slänga ihop! Min fick stå lite längre inne i ugnen än anvisningarna, ca 10 min.

Cecilia. Hansson

2016-01-16

Min 2-åring älskade detta! Använde osötad gröt.

Liknande recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Yoghurt med honung och bär eller frukt

(2)

Hallonsmoothie

(8)

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

(4)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Mangobowl med kokos

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 dl färdig risgrynsgröt, gärna osötad (500 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Jordgubbssylt:
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 2 msk socker

Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gröt, ägg, mjölk, mandelmjöl och vaniljpulver i en bunke.
  2. Häll smeten i en insmord ugnsform och gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Låt riskakan stå 5 min innan servering.

Jordgubbssylt:

  1. Häll jordgubbar och socker i en kastrull och låt koka 5 min. Häll över i en skål och låt svalna något.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna Z

2016-02-01

Smakade riktigt bra och Så enkel att slänga ihop! Min fick stå lite längre inne i ugnen än anvisningarna, ca 10 min.

Cecilia. Hansson

2016-01-16

Min 2-åring älskade detta! Använde osötad gröt.

Liknande recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Yoghurt med honung och bär eller frukt

(2)

Hallonsmoothie

(8)

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

(4)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Mangobowl med kokos

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies