Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl färdig risgrynsgröt, gärna osötad (500 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Jordgubbssylt:
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Blanda gröt, ägg, mjölk, mandelmjöl och vaniljpulver i en bunke.
  2. Häll smeten i en insmord ugnsform och gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Låt riskakan stå 5 min innan servering.

Jordgubbssylt:

  1. Häll jordgubbar och socker i en kastrull och låt koka 5 min. Häll över i en skål och låt svalna något.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna Z

2016-02-01

Smakade riktigt bra och Så enkel att slänga ihop! Min fick stå lite längre inne i ugnen än anvisningarna, ca 10 min.

Cecilia. Hansson

2016-01-16

Min 2-åring älskade detta! Använde osötad gröt.

Liknande recept

Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Färskost med vinbär och honung

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rispudding med lingon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 dl färdig risgrynsgröt, gärna osötad (500 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Jordgubbssylt:
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 2 msk socker

Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gröt, ägg, mjölk, mandelmjöl och vaniljpulver i en bunke.
  2. Häll smeten i en insmord ugnsform och gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Låt riskakan stå 5 min innan servering.

Jordgubbssylt:

  1. Häll jordgubbar och socker i en kastrull och låt koka 5 min. Häll över i en skål och låt svalna något.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna Z

2016-02-01

Smakade riktigt bra och Så enkel att slänga ihop! Min fick stå lite längre inne i ugnen än anvisningarna, ca 10 min.

Cecilia. Hansson

2016-01-16

Min 2-åring älskade detta! Använde osötad gröt.

Liknande recept

Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Färskost med vinbär och honung

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rispudding med lingon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)