Vaniljsås

Vaniljsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Klassisk hemgjord och ljuvlig vaniljsås gjord på färsk grädde och äkta vaniljstång.

Tillagningstid: 15 min
3 dl
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggulor

Gör så här

  1. Skrapa ner fröna ur vaniljstångeni en kastrull med vispgrädde och strösocker.
  2. Lägg även i själva stången. Värm på medelvärmetills sockret smält. Lyft ur vaniljstången.
  3. Vispa upp äggulor lätt och häll i kastrullen. Vispakonstant tills såsen börjar tjockna.
  4. Lyft kastrullen från värmen och ställ ner i ettiskallt vattenbad. Låt kallna.
  5. Har det råkat blivit småklumpigt av att gulankoagulerat för snabbt? Ingen fara, sila bara såsen genomen finmaskig sil.

Tips

Grädden kanbytas till hälftengrädde, hälftenmjölk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vaniljsås
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggulor

Vaniljsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Klassisk hemgjord och ljuvlig vaniljsås gjord på färsk grädde och äkta vaniljstång.

Tillagningstid: 15 min
3 dl

Gör så här

  1. Skrapa ner fröna ur vaniljstångeni en kastrull med vispgrädde och strösocker.
  2. Lägg även i själva stången. Värm på medelvärmetills sockret smält. Lyft ur vaniljstången.
  3. Vispa upp äggulor lätt och häll i kastrullen. Vispakonstant tills såsen börjar tjockna.
  4. Lyft kastrullen från värmen och ställ ner i ettiskallt vattenbad. Låt kallna.
  5. Har det råkat blivit småklumpigt av att gulankoagulerat för snabbt? Ingen fara, sila bara såsen genomen finmaskig sil.

Tips

Grädden kanbytas till hälftengrädde, hälftenmjölk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!