Vaniljsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Klassisk hemgjord och ljuvlig vaniljsås gjord på färsk grädde och äkta vaniljstång.

Tillagningstid: 15 min
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggulor

Gör så här

  1. Skrapa ner fröna ur vaniljstångeni en kastrull med vispgrädde och strösocker.
  2. Lägg även i själva stången. Värm på medelvärmetills sockret smält. Lyft ur vaniljstången.
  3. Vispa upp äggulor lätt och häll i kastrullen. Vispakonstant tills såsen börjar tjockna.
  4. Lyft kastrullen från värmen och ställ ner i ettiskallt vattenbad. Låt kallna.
  5. Har det råkat blivit småklumpigt av att gulankoagulerat för snabbt? Ingen fara, sila bara såsen genomen finmaskig sil.

Tips

Grädden kanbytas till hälftengrädde, hälftenmjölk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Baklavarutor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(31)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggulor

Vaniljsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Klassisk hemgjord och ljuvlig vaniljsås gjord på färsk grädde och äkta vaniljstång.

Tillagningstid: 15 min
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrapa ner fröna ur vaniljstångeni en kastrull med vispgrädde och strösocker.
  2. Lägg även i själva stången. Värm på medelvärmetills sockret smält. Lyft ur vaniljstången.
  3. Vispa upp äggulor lätt och häll i kastrullen. Vispakonstant tills såsen börjar tjockna.
  4. Lyft kastrullen från värmen och ställ ner i ettiskallt vattenbad. Låt kallna.
  5. Har det råkat blivit småklumpigt av att gulankoagulerat för snabbt? Ingen fara, sila bara såsen genomen finmaskig sil.

Tips

Grädden kanbytas till hälftengrädde, hälftenmjölk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Baklavarutor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(31)