Vaniljbullar - grundrecept

Vaniljbullar - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Kardemummabullar med vaniljfyllning. Så gott till fikat eller kalaset. Perfekta att frysa in och ta fram och värma.

48 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker eller vit sirap
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0.75 dl socker
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • 0.5 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till cirka 37 grader. Rör ut jästen med degspadet i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt salt, socker eller sirap, kardemumma och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
  2. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper kanterna. Jäs under bakduk cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar. Kavla ut dem till avlånga plattor, cirka 25 x 50 cm.
  3. Fördela smör eller margarin på degen med en slickepott eller smörkniv. Strö över socker och vaniljsocker.
  4. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 24 bitar. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
  5. Pensla bullarna och strö över mandel eller pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter i 225-250 grader.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vaniljbullar - grundrecept
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker eller vit sirap
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0.75 dl socker
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • 0.5 dl pärlsocker

Vaniljbullar - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Kardemummabullar med vaniljfyllning. Så gott till fikat eller kalaset. Perfekta att frysa in och ta fram och värma.

48 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till cirka 37 grader. Rör ut jästen med degspadet i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt salt, socker eller sirap, kardemumma och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
  2. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper kanterna. Jäs under bakduk cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar. Kavla ut dem till avlånga plattor, cirka 25 x 50 cm.
  3. Fördela smör eller margarin på degen med en slickepott eller smörkniv. Strö över socker och vaniljsocker.
  4. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 24 bitar. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.
  5. Pensla bullarna och strö över mandel eller pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter i 225-250 grader.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!