Ugnsstekt potatis och jordärtskocka

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

Passar till stekt kött eller kyckling, med varm eller kall sås.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 500 g skivad potatis, gärna med skalet kvar
  • 300 g skivad jordärtskocka
  • 100 g hackad schalottenlök
  • 4 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 droppar tryffelolja (kan uteslutas)
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Stek potatis, jordärtskocka och lök i två omgångar i smör och olja tills de fått färg. Salta och peppra under stekningen.
  2. Vänd ner persilja och eventuellt tryffelolja i det stekta och lägg i en smord ugnsform. Platta till. Häll på grädden. Tillaga i ugnen tills allt är mjukt och fått färg, cirka 30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxpudding med jordärtskocka

(10)

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

(4)

Lotta Lundgren - Råraka med solros, kål och färskost

(48)

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

(7)

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(5)

Soppa med torsk och pepparrot

(22)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(29)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g skivad potatis, gärna med skalet kvar
  • 300 g skivad jordärtskocka
  • 100 g hackad schalottenlök
  • 4 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 3 droppar tryffelolja (kan uteslutas)
  • 1 dl grädde

Ugnsstekt potatis och jordärtskocka

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

Passar till stekt kött eller kyckling, med varm eller kall sås.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek potatis, jordärtskocka och lök i två omgångar i smör och olja tills de fått färg. Salta och peppra under stekningen.
  2. Vänd ner persilja och eventuellt tryffelolja i det stekta och lägg i en smord ugnsform. Platta till. Häll på grädden. Tillaga i ugnen tills allt är mjukt och fått färg, cirka 30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxpudding med jordärtskocka

(10)

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

(4)

Lotta Lundgren - Råraka med solros, kål och färskost

(48)

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

(7)

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(5)

Soppa med torsk och pepparrot

(22)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies