För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg (1-5):
2.87 (60 betyg)

Ljummen potatissallad med sparris, spenat och parmesan serveras till laxfilé.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g grön sparris
  • 2 tsk olivolja
  • 70 g babyspenat
  • 60 g riven parmesanost
  • Vinägrett:
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200°. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Lägg den kokta potatisen att svalna 5 min på t ex en plåt.
  2. Lägg laxbitarna i en inoljad ugnsform, salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca 12 min.
  3. Ansa och lägg sparrisen i en het stekpanna och ringla över olja. Skaka pannan så de rullar runt och lägg sparrisen åt sidan efter 2-3 min.

Vinägrett

  1. Blanda ihop citron, honung, olivolja, vatten, salt och peppar till en vinägrett. Vänd ner den ljumma potatisen, sparrisen, spenat och parmesan i vinägretten.
  2. Servera laxen med potatissalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Soili Sollén

2014-05-28

Supergod rätt med bra balans, uppfriskande vinägrett med parmesan till kommer att laga många kommer i framtiden!

Liknande recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(34)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(41)

Laxpaj med potatis

(15)

Friterad fisk med sötpotatis-fries

(2)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(44)

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g potatis
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g grön sparris
  • 2 tsk olivolja
  • 70 g babyspenat
  • 60 g riven parmesanost
  • Vinägrett:
  • 1 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1.5 tsk flingsalt

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg (1-5):
2.87 (60 betyg)

Ljummen potatissallad med sparris, spenat och parmesan serveras till laxfilé.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200°. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Lägg den kokta potatisen att svalna 5 min på t ex en plåt.
  2. Lägg laxbitarna i en inoljad ugnsform, salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca 12 min.
  3. Ansa och lägg sparrisen i en het stekpanna och ringla över olja. Skaka pannan så de rullar runt och lägg sparrisen åt sidan efter 2-3 min.

Vinägrett

  1. Blanda ihop citron, honung, olivolja, vatten, salt och peppar till en vinägrett. Vänd ner den ljumma potatisen, sparrisen, spenat och parmesan i vinägretten.
  2. Servera laxen med potatissalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Soili Sollén

2014-05-28

Supergod rätt med bra balans, uppfriskande vinägrett med parmesan till kommer att laga många kommer i framtiden!

Liknande recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(34)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(41)

Laxpaj med potatis

(15)

Friterad fisk med sötpotatis-fries

(2)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(44)

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

(6)