Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.29 (17 betyg)

Parmesan passar så bra till brysselkål, och med citrondressingen blir det verkligen urgott! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 10 min + 20 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g brysselkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Krämig citrondressing
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft (endast det gula)
  • 1 msk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 1 dl hyvlad parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt till servering.
  2. Ansa och dela brysselkålen och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och blanda. Stek i ugnen ca 20 min, tills kålen fått fin färg. Låt svalna.
  3. Ringla dressingen över brysselkålen och strö över parmesanen. Dra ett par extra varv med svartpepparkvarnen vid servering.

Tips

Parmesanen kan bytas mot västerbottensost eller prästost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-12-24

Fantastiskt gott! Ett perfekt grönt tillbehör på julbordet eller till middagen.

Jenni

2018-03-06

Så gott. Gjorde vegansk/onyttig variant. Ringlade på ljus sirap innan ugn. Skippade ost, slängde på rostade pinjenötter och granatäppelkärnor. Citrontimjandressing med plantis soyghurt. Dog mumsdöden.

Eva

2017-12-30

Supergott! En kombo jag aldrig skulle kommit på själv, mycket lyckad.

Liknande recept

Spara recept

Grönkålsslaw

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig rödkålsslaw med pepparrot och granatäpple

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönsaker med två dippar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

Betyg
Betyg
(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g brysselkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Krämig citrondressing
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft (endast det gula)
  • 1 msk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 1 dl hyvlad parmesan

Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.29 (17 betyg)

Parmesan passar så bra till brysselkål, och med citrondressingen blir det verkligen urgott! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 10 min + 20 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt till servering.
  2. Ansa och dela brysselkålen och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och blanda. Stek i ugnen ca 20 min, tills kålen fått fin färg. Låt svalna.
  3. Ringla dressingen över brysselkålen och strö över parmesanen. Dra ett par extra varv med svartpepparkvarnen vid servering.

Tips

Parmesanen kan bytas mot västerbottensost eller prästost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-12-24

Fantastiskt gott! Ett perfekt grönt tillbehör på julbordet eller till middagen.

Jenni

2018-03-06

Så gott. Gjorde vegansk/onyttig variant. Ringlade på ljus sirap innan ugn. Skippade ost, slängde på rostade pinjenötter och granatäppelkärnor. Citrontimjandressing med plantis soyghurt. Dog mumsdöden.

Eva

2017-12-30

Supergott! En kombo jag aldrig skulle kommit på själv, mycket lyckad.

Liknande recept

Spara recept

Grönkålsslaw

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig rödkålsslaw med pepparrot och granatäpple

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönsaker med två dippar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

Betyg
Betyg
(4)