Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

Betyg (1-5):
4.21 (14 betyg)

Parmesan passar så bra till brysselkål, och med citrondressingen blir det verkligen urgott! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 10 min + 20 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 500 g brysselkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Krämig citrondressing
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft (endast det gula)
  • 1 msk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 1 dl hyvlad parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt till servering.
  2. Ansa och dela brysselkålen och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och blanda. Stek i ugnen ca 20 min, tills kålen fått fin färg. Låt svalna.
  3. Ringla dressingen över brysselkålen och strö över parmesanen. Dra ett par extra varv med svartpepparkvarnen vid servering.

Tips

Parmesanen kan bytas mot västerbottensost eller prästost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-12-24

Fantastiskt gott! Ett perfekt grönt tillbehör på julbordet eller till middagen.

Jenni

2018-03-06

Så gott. Gjorde vegansk/onyttig variant. Ringlade på ljus sirap innan ugn. Skippade ost, slängde på rostade pinjenötter och granatäppelkärnor. Citrontimjandressing med plantis soyghurt. Dog mumsdöden.

Eva

2017-12-30

Supergott! En kombo jag aldrig skulle kommit på själv, mycket lyckad.

Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

(4)

Grönkålsslaw

(4)

Grönsaker med två dippar

(0)

Chorizo med bröd och olika toppingar

(1)

Grillad coleslaw

(7)

Laxsashimi

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g brysselkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Krämig citrondressing
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft (endast det gula)
  • 1 msk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 1 dl hyvlad parmesan

Ugnsrostad brysselkål med krämig citrondressing

Betyg (1-5):
4.21 (14 betyg)

Parmesan passar så bra till brysselkål, och med citrondressingen blir det verkligen urgott! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 10 min + 20 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt till servering.
  2. Ansa och dela brysselkålen och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och blanda. Stek i ugnen ca 20 min, tills kålen fått fin färg. Låt svalna.
  3. Ringla dressingen över brysselkålen och strö över parmesanen. Dra ett par extra varv med svartpepparkvarnen vid servering.

Tips

Parmesanen kan bytas mot västerbottensost eller prästost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-12-24

Fantastiskt gott! Ett perfekt grönt tillbehör på julbordet eller till middagen.

Jenni

2018-03-06

Så gott. Gjorde vegansk/onyttig variant. Ringlade på ljus sirap innan ugn. Skippade ost, slängde på rostade pinjenötter och granatäppelkärnor. Citrontimjandressing med plantis soyghurt. Dog mumsdöden.

Eva

2017-12-30

Supergott! En kombo jag aldrig skulle kommit på själv, mycket lyckad.

Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

(4)

Grönkålsslaw

(4)

Grönsaker med två dippar

(0)

Chorizo med bröd och olika toppingar

(1)

Grillad coleslaw

(7)

Laxsashimi

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies