Ugnspannkaka med grönkål och ost

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Vegetarisk ugnspannkaka med skinka, grönkål och ost. Ta vara på julens rester och lägg dem i en pannkaka som lagar sig själv! Recept av Sara Ask

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 5 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g färsk grönkål
  • 50 g riven ost
  • 100 g skinka, t ex julskinka, strimlad
  • Tillbehör
  • rårörda lingon
  • morot, i stavar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop mjölk, ägg,mjöl, bakpulver, salt och peppar.
  2. Riv grönkålen i mindre bitar och lägg i enoljad ugnsform, ca 25 x 35 cm. Lägg även iost och skinka. Häll på pannkakssmeten.
  3. Grädda mitt i ugnen tills pannkakan stelnatoch fått fin färg, ca 30 min. Låt gärna stånågra minuter innan den serveras. Serveramed rårörda lingon och morotsstavar.

Tips

Servera medandra krispigagrönsaker sompaprika, gurkaeller vitkål.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matilda

2021-12-27

Godaste ugnspannkakan jag har ätit! Gjorde precis som receptet och det blev såååå gott!

Lena

2019-09-04

Enkelt och mycket gott! Jag håller med om att portionerna snarare är tre än fyra och att det blev jättebra när man först rostade grönkålen något.

Frida

2019-02-07

God och snabb vardagsmat. Jag rostade grönkålen lite innan pannkakssmeten hälldes på. Tycker dock att det är lite snålt tilltaget för att vara 4 portioner.

Tamara

2019-01-18

Mums! Hade ingen skinka hemma. Tog bacon och la överst i formen. Riven västerbottensost gav extra god smak. Den här ugnspannkakan kommer jag att göra flera gånger!

Ugnspannkaka med grönkål och ost
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 5 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g färsk grönkål
  • 50 g riven ost
  • 100 g skinka, t ex julskinka, strimlad
  • Tillbehör
  • rårörda lingon
  • morot, i stavar

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Vegetarisk ugnspannkaka med skinka, grönkål och ost. Ta vara på julens rester och lägg dem i en pannkaka som lagar sig själv! Recept av Sara Ask

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop mjölk, ägg,mjöl, bakpulver, salt och peppar.
  2. Riv grönkålen i mindre bitar och lägg i enoljad ugnsform, ca 25 x 35 cm. Lägg även iost och skinka. Häll på pannkakssmeten.
  3. Grädda mitt i ugnen tills pannkakan stelnatoch fått fin färg, ca 30 min. Låt gärna stånågra minuter innan den serveras. Serveramed rårörda lingon och morotsstavar.

Tips

Servera medandra krispigagrönsaker sompaprika, gurkaeller vitkål.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matilda

2021-12-27

Godaste ugnspannkakan jag har ätit! Gjorde precis som receptet och det blev såååå gott!

Lena

2019-09-04

Enkelt och mycket gott! Jag håller med om att portionerna snarare är tre än fyra och att det blev jättebra när man först rostade grönkålen något.

Frida

2019-02-07

God och snabb vardagsmat. Jag rostade grönkålen lite innan pannkakssmeten hälldes på. Tycker dock att det är lite snålt tilltaget för att vara 4 portioner.

Tamara

2019-01-18

Mums! Hade ingen skinka hemma. Tog bacon och la överst i formen. Riven västerbottensost gav extra god smak. Den här ugnspannkakan kommer jag att göra flera gånger!