Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

3.83 (6 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk tandoorikrydda, cajun eller garam masala
  • 250 g broccoli
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 lime
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg laxbiten med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Salta och strö över kryddmixen. Skär broccolin i bitar och fördela runt laxbiten.

  2. 2

    Ringla över olja och tillaga mitt i ugnen ca 18 min (laxen ska ha en innertemperatur på 47°).

  3. 3

    Blanda yoghurten med finrivet skal av halva limen och smaka av med salt. Skär sedan limen i bitar och servera till maten.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annika

    Jättegott. Kommer lagas fler gånger. Dubblade mängden broccoli, vilket vi var så tacksamma över, för den blev ljuvlig.