Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Lax i ugn med broccoli och en god kall sås.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 3 dl ris
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk tandoorikrydda, cajun eller garam masala
  • 250 g broccoli
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg laxbiten med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Salta och strö över kryddmixen. Skär broccolin i bitar och fördela runt laxbiten.
  2. Ringla över olja och tillaga mitt i ugnen ca 18 min (laxen ska ha en innertemperatur på 47°).
  3. Blanda yoghurten med finrivet skal av halva limen och smaka av med salt. Skär sedan limen i bitar och servera till maten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Simon

2019-08-13

Jättegott och Limyoghurten är en viktig komponent då den bryter av den kryddstarka fisken. Superenkelt och välsmakande!

Karin

2019-05-21

Toppengott och enkelt lagat på en vardag när det är lite ont om tid! Rekommenderas!

Annika

2018-12-10

Jättegott. Kommer lagas fler gånger. Dubblade mängden broccoli, vilket vi var så tacksamma över, för den blev ljuvlig.

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl ris
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk tandoorikrydda, cajun eller garam masala
  • 250 g broccoli
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 lime

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Lax i ugn med broccoli och en god kall sås.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg laxbiten med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Salta och strö över kryddmixen. Skär broccolin i bitar och fördela runt laxbiten.
  2. Ringla över olja och tillaga mitt i ugnen ca 18 min (laxen ska ha en innertemperatur på 47°).
  3. Blanda yoghurten med finrivet skal av halva limen och smaka av med salt. Skär sedan limen i bitar och servera till maten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Simon

2019-08-13

Jättegott och Limyoghurten är en viktig komponent då den bryter av den kryddstarka fisken. Superenkelt och välsmakande!

Karin

2019-05-21

Toppengott och enkelt lagat på en vardag när det är lite ont om tid! Rekommenderas!

Annika

2018-12-10

Jättegott. Kommer lagas fler gånger. Dubblade mängden broccoli, vilket vi var så tacksamma över, för den blev ljuvlig.