För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsbakad fisk med oliver och spenat

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

Fisk i ugn med god sälta av oliver.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g färsk eller fryst tinad torsk, kolja eller hoki
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 dl skivade svarta oliver eller 1 dl tapenade
  • 400 g cocktailtomater
  • 70 g bladspenat
  • olja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg potatis

Gör så här

  1. Lägg fisken i en ugnssäker form. Blanda crème fraiche, vatten, citronskal (endast det gula), salt och peppar. Häll såsen runt om fisken och lägg i tomaterna. Strö på oliver eller bred över tapenade. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Stek spenat med lite olja i en panna och lägg på fisken före servering. Servera gärna med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2014-06-01

Detta var lätt recept gick fort. Och så gott det var, absolut något jag kommer laga igen.

Eva Larsson

2014-01-23

Blev bjuden igår hos en god vän. Absolut super gott. Skall själv laga det snart.

2013-11-08

Jag läste receptet lite slarvigt och la spenaten på fisken innan jag satte in den i ugnen men det blev gott ändå. Och snabbt gick det. Jag hade färsk torskfilé.

Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Lax- och spenatpaj

(92)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g färsk eller fryst tinad torsk, kolja eller hoki
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 dl skivade svarta oliver eller 1 dl tapenade
  • 400 g cocktailtomater
  • 70 g bladspenat
  • olja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 kg potatis

Ugnsbakad fisk med oliver och spenat

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

Fisk i ugn med god sälta av oliver.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fisken i en ugnssäker form. Blanda crème fraiche, vatten, citronskal (endast det gula), salt och peppar. Häll såsen runt om fisken och lägg i tomaterna. Strö på oliver eller bred över tapenade. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Stek spenat med lite olja i en panna och lägg på fisken före servering. Servera gärna med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2014-06-01

Detta var lätt recept gick fort. Och så gott det var, absolut något jag kommer laga igen.

Eva Larsson

2014-01-23

Blev bjuden igår hos en god vän. Absolut super gott. Skall själv laga det snart.

2013-11-08

Jag läste receptet lite slarvigt och la spenaten på fisken innan jag satte in den i ugnen men det blev gott ändå. Och snabbt gick det. Jag hade färsk torskfilé.

Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Lax- och spenatpaj

(92)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)