Tryffelbearnaise

Tryffelbearnaise

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Tryffelolja i såsen gör underverk med smaken.

Tillagningstid: 20 minuter
4 dl
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad dragon eller 1 msk finhackad färsk dragon
  • 150 g smör
  • 3 msk vatten
  • 3 ägg, endast gulan
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 10 droppar tryffelolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Lägg vinäger och dragon i en skål, låt dra ca 10 min. Smält smör och låt svalna något.
  2. Rör ihop vatten och äggulor i en kastrull. Vispa i dragonvinägern. Värm försiktigt under vispning på medelvärme tills såsen börjar tjockna. Ta från värmen och droppa i smöret under vispning. Tillsätt peppar, salt och tryffelolja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tryffelbearnaise
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad dragon eller 1 msk finhackad färsk dragon
  • 150 g smör
  • 3 msk vatten
  • 3 ägg, endast gulan
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 10 droppar tryffelolja
  • 2 krm salt

Tryffelbearnaise

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Tryffelolja i såsen gör underverk med smaken.

Tillagningstid: 20 minuter
4 dl

Gör så här

  1. Lägg vinäger och dragon i en skål, låt dra ca 10 min. Smält smör och låt svalna något.
  2. Rör ihop vatten och äggulor i en kastrull. Vispa i dragonvinägern. Värm försiktigt under vispning på medelvärme tills såsen börjar tjockna. Ta från värmen och droppa i smöret under vispning. Tillsätt peppar, salt och tryffelolja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!