Toscansk tomatsallad

Toscansk tomatsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Att blanda bröd i tomatsalladen är en specialitet från Toscana. Perfekt om man har bröd över från igår och fantastiskt gott!

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 0.25 surdegsbaguette
  • 0.5 dl olivolja
  • 400 g körsbärstomat, delade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 70 g rucolamix
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Bryt brödet i mindre bitar och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen på 200° till fin färg. Vänd runt brödet med tomater, lök, vitlök och olja. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd runt med rucolamixen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Toscansk tomatsallad
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.25 surdegsbaguette
  • 0.5 dl olivolja
  • 400 g körsbärstomat, delade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 70 g rucolamix
  • 0.5 tsk salt

Toscansk tomatsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Att blanda bröd i tomatsalladen är en specialitet från Toscana. Perfekt om man har bröd över från igår och fantastiskt gott!

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Bryt brödet i mindre bitar och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen på 200° till fin färg. Vänd runt brödet med tomater, lök, vitlök och olja. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd runt med rucolamixen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!