Toscansk tomatsallad
  • Tid 15 min
  • Ugn 200º

Toscansk tomatsallad

4 (5 betyg)

Att blanda bröd i tomatsalladen är en specialitet från Toscana. Perfekt om man har bröd över från igår och fantastiskt gott!

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 0.25 surdegsbaguette
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g körsbärstomat, delade
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 70 g rucolamix
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryt brödet i mindre bitar och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen på 200° till fin färg. Vänd runt brödet med tomater, lök, vitlök och olja. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd runt med rucolamixen vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar