Torsk med ägg och brynt smör

Betyg (1-5):
3.77 (22 betyg)

Kokt torsk med potatis och klassiska tillbehör.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 kg potatis
  • 4 hårdkokta ägg
  • 500 g torsk
  • 0.5 skivad gul lök
  • 50 g smör
  • 200 g sockerärtor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten. Lägg äggen i en kastrull med kokande vatten och låt koka 6 min.
  2. Skölj fisken i kallt vatten och gnid in den med salt. Koka upp vatten och lök i en bred kastrull. Lägg i fisken och sjud under lock 5 min.
  3. Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. Hacka äggen grovt.
  4. Ånga sockerärtorna i ett durkslag över potatisen de sista 5 min de kokar.
  5. Servera torsken med potatis, hackat ägg, hackad persilja, brynt smör och sockerärtor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nils

2016-09-10

Mums! Men passa torsken så den inte kokar för länge!

Aine

2016-04-08

Mycket gott

birgitta

2014-10-01

mycket gott och lättlagat.Min favorit.

Laila

2014-03-21

Man tar gärna en portion till för att det är så gott

Barbro Eriksson

2013-04-15

Underbart gott!

Liknande recept

Klassisk strömmingslåda

(2)

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

(5)

Solrospanerad fiskfilé

(30)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(5)

Örtomelett

(6)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Panerad fisk

(30)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg potatis
  • 4 hårdkokta ägg
  • 500 g torsk
  • 0.5 skivad gul lök
  • 50 g smör
  • 200 g sockerärtor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk salt

Torsk med ägg och brynt smör

Betyg (1-5):
3.77 (22 betyg)

Kokt torsk med potatis och klassiska tillbehör.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten. Lägg äggen i en kastrull med kokande vatten och låt koka 6 min.
  2. Skölj fisken i kallt vatten och gnid in den med salt. Koka upp vatten och lök i en bred kastrull. Lägg i fisken och sjud under lock 5 min.
  3. Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. Hacka äggen grovt.
  4. Ånga sockerärtorna i ett durkslag över potatisen de sista 5 min de kokar.
  5. Servera torsken med potatis, hackat ägg, hackad persilja, brynt smör och sockerärtor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nils

2016-09-10

Mums! Men passa torsken så den inte kokar för länge!

Aine

2016-04-08

Mycket gott

birgitta

2014-10-01

mycket gott och lättlagat.Min favorit.

Laila

2014-03-21

Man tar gärna en portion till för att det är så gott

Barbro Eriksson

2013-04-15

Underbart gott!

Liknande recept

Klassisk strömmingslåda

(2)

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

(5)

Solrospanerad fiskfilé

(30)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(5)

Örtomelett

(6)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Panerad fisk

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies